Exporturile Coreei de Sud, afectate de criza datoriilor din Europa

Duminica, 02 Septembrie 2012, ora 12:17
1563 citiri
Exporturile Coreei de Sud, afectate de criza datoriilor din Europa

Exporturile Coreei de Sud, a patra economie ca marime din Asia, au scazut pentru a doua luna consecutiv, pe fondul crizei datoriilor din Europa si a aprecierii monedei nationale, care a determinat scaderea comenzilor.

Exporturile Coreei de Sud au scazut cu 6,2% in august comparativ cu aceeasi luna din 2011, dupa un declin de 8,8% in iulie, au declarat autoritatile din aceasta tara, citate de Bloomberg.

Criza datoriilor din Europa, rata somajului de aproximativ 8% din Statele Unite ale Americii si incetinirea cresterii economiei Chinei au dus la scaderea cererii pentru exporturile asiatice.

China: Crestere economica de numai 1,8% in T2

Banca Nationala a Coreei ar putea sa diminueaza previziunile de crestere economica pentru 2012, iar guvernul ar putea sa aplice masuri de stimulare a vanzarilor pe pietele externe, spun reprezentantii Nomura Holdings Inc. Estimarea de crestere economica a tarii ar putea fi redusa la 2,7% pentru acest an, fata de 3%, cat se estimase initial.

Won-ul, moneda nationala a Coreei de Sud, s-a apreciat cu 4% in ultimele trei luni, cea mai mare crestere inregistrata in randul monedelor asiatice.

Importurile in Coreea de Sud au scazut cu 9,8% in august, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Coreea de Sud a inregistrat o crestere economica de 2,4% in al doilea trimestru al acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut, reprezentand cel mai scazut ritm de crestere din ultimii trei ani, potrivit unei estimari preliminare a bancii centrale.

#Coreea de Sud exporturi, #criza datoriilor Europa efecte, #exporturi Asia , #Asia