Premierul britanic doreste sa obtina un nou mandat

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 08:20
1167 citiri
Premierul britanic doreste sa obtina un nou mandat

David Cameron a afirmat ca doreste sa ramana in functia de premier al Marii Britanii pana in 2020, apreciind ca agenda sa de reforme este suficient de incarcata pentru a-l mentine ocupat si in cursul altui mandat, informeaza Associated Press.

Declaratiile premierului facute pentru Sunday Telegraph survin cu o zi inainte ca acesta si vicepremierul Nick Clegg sa prezinte un bilant al coalitiei de guvernare, formata in 2010.

Relatiile dintre Partidul Conservator, al premierului Cameron, si liberal-democrati, al caror lider este Nick Clegg, s-au tensionat in urma dezacordurilor privind masurile de austeritate, reformele politice si alte probleme.

David Cameron a declarat ca nu exista nicio revenire asupra unor politici precum aprobarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Cameron a cerut, de asemenea, criticilor din partidul sau " inceteze plangerile".

Totodata, premierul britanic a precizat ca doreste sa candideze la urmatoarele alegeri, sa le castige si sa aiba un nou mandat. Urmatoarele alegeri generale din Marea Britanie urmeaza sa aiba loc in 2015.

#premier Marea Britanie, #David Cameron nou mandat premier , #Anglia