Piata centralelor termice va fi scadere cu 20% in 2009

Miercuri, 04 Martie 2009, ora 13:55
2033 citiri
Piata centralelor termice va fi scadere cu 20% in 2009

Piata de centrale termice va scadea in 2009 cu aproximativ 20%, ajungand la nivelul anului 2007, au declarat, reprezentanti ai unor firme de profil prezente la expozitia Romtherm de la Romexpo.

"Anul trecut piata de centrale termice a fost de 150.000 de unitati, in crestere usoara fata de 2007 in principal datorita pietei imobiliare", a spus directorul de marketing al Kober, Sebastian Enache. Acesta a adaugat ca pentru acest an piata de profil ar putea scadea cu 20%, insa nivelul acesteia este direct legat de evolutia sau involutia pietei imobiliare.

Reprezentantul producatorului roman de centrale termice Kober a mai spus ca pentru acest an societatea isi propune o crestere a cotei de piata si a vanzarilor ca si anul trecut. "In 2008 am avut o cota de piata de 6%, iar pentru acest an speram sa avem acelasi nivel de vanzari ca si anul trecut", a mai spus Sebastian Enache.

De asemenea, repezentantul Vaillant Group Romania, Ionut Dumitrescu, se asteapta la o scadere a pietei centralelor termice cu 20% pana la nivelul anului 2007. "Piata a crescut anul trecut cu aproximativ 20 - 30 de procente, iar in 2009 ar putea reveni la nivelul anului 2007", a adaugat directorul de vanzari al Comstal Marketing, Ionut Dogaru.

Referitor la expozitia Romtherm, reprezentanti celor doua companii au spus ca editia din acest an este sub nivelul celei de anul trecut si din cauza faptului ca multi producatori importanti din domeniu, ca Romstal, Buderus sau Ariston, nu s-au prezentat. "Noi participam la acest targ de cinci ani, iar prezenta din acest an este foarte slaba. Pentru noi acum e mai mult o problema de imagine, de vizibilitate", a spus directorul de marketing al Kober, Sebastian Enache. Producatorul de vopseluri Kober a infiintat in anul 2002 o divizie de centrale termice. Centralele termice Motan, produse de acesta, sunt comercializate atat in Romania cat si in alte 12 tari din Europa, Asia si America de Nord, printre care Grecia, Italia, Rusia, Canada, Republica Moldova sau Kazakhstan.

In acest an Kober va intra si pe piata din Anglia. Vaillant Group se afla pe prima pozitie in Europa, detinand aproximativ 26% din piata centralelor termice murale, si este compania europeana cu cea mai mare acoperire internationala din domeniul instalatiilor de incalzire, avand 14 centre de productie si cercetare-dezvoltare in opt tari europene, filiale in 12 tari, iar in peste alte 40 de tari fiind prezenta prin centre de vanzare. Vaillant Group detine opt marci precum AWB, Bulex, Glow-worm, Hermann, Protherm, Saunier Duval, Demirdöküm si Vaillant.

#centrale termice, #cota de piata, #instalatii de incalzire , #Anglia