O cafenea din Marea Britanie ofera doar produse alimentare pe care magazinele le arunca

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 09:45
1362 citiri
O cafenea din Marea Britanie ofera doar produse alimentare pe care magazinele le arunca
Sursa foto: Capital Bay

O cafenea din orasul Leeds, din nordul Marii Britanii, ofera clientilor sai doar produse realizate din alimente pe care supermarketurile si restaurantele urmau sa le arunce, relateaza Deutsche Welle (DW), mentionand ca aceasta initiativa vizeaza sa reduca irosirea masiva de hrana perfect comestibila.

La cafeneaua "Pay as you Feel" ('Platesti cat te lasa sufletul'), situata intr-o zona linistita din cartierul Armley din Leeds, meniul se schimba in fiecare zi, iar calitatea produselor este surprinzator de buna daca se tine cont ca materia prima folosita era destinata cosurilor de gunoi.

"Din ianuarie, am recuperat, doar in Leeds, zece tone de produse alimentare care urmau sa fie aruncate", a declarat Ed Colbert, unul dintre cei trei directori ai proiectului Real Junk Food, prin intermediul caruia se administreaza cafeneaua.

"Proiectul Real Junk Food are drept scop reducea risipei de alimente. Numai in Marea Britanie, 15 milioane de tone de alimente sunt aruncate in fiecare an. O mare majoritate a acestora sunt comestibile", a explicat Colbert pentru DW.

Micul bar functioneaza cu ajutorul voluntarilor care colecteaza, pregatesc si servesc alimentele. Majoritatea produselor provin de la supermarketuri si depozite de ambalare, care informeaza personalul cafenelei atunci cand se pregatesc sa arunce alimente.

#cafenea anglia, #proiect cafenea, #junk food , #Anglia