Nelson Mandela (93) a fost spitalizat UPDATE

Sambata, 25 Februarie 2012, ora 12:40
1967 citiri
Nelson Mandela (93) a fost spitalizat UPDATE
Nelson Mandela

Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela, in varsta de 93 de ani, a fost spitalizat, sambata, avand dureri abdominale.

"Presedintele Jacob Zuma doreste sa anunte ca fostul presedinte Nelson Mandela a fost internat in spital", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

"Mandela acuza de mult timp dureri abdominale, iar medicii au stabilit ca are nevoie de o atentie medicala specializata".

_____________________________________________________________________________________

UPDATE

Nelson Mandela a fost operat, iar starea sa este stabila in prezent, relateaza BBC News, precizand ca fostul presedinte sud-africane este constient, vorbeste si ar putea fi externat duminica.

Nu se stie la ce spital a fost internat fostul presedinte, dar exista informatii ca ar putea fi vorba de un spital militar de la Pretoria.

_____________________________________________________________________________________

Mandela a fost inchis timp de 27 de ani, iar in data de 11 februarie 1990 a fost eliberat.

Primul presedinte al Africii de Sud din perioada post-apartheid a mai fost internat anul trecut pentru o infectie respiratorie acuta.

Mandela a aparut ultima data in public la finala Cupei Mondiale de fotbal, organizata de Africa de Sud in iulie 2010. Locuind de obicei in satul sau din provincia Eastern Cape, Mandela s-a intors in casa sa din Johannesburg, luna trecuta.

Mandela, laureat al Premiului Nobel pentru Pace in 1993, a fost ales in 1994 drept primul presedinte de culoare din Africa de Sud. In acel an, tara a avut parte de primul scrutin deschis tuturor locuitorilor.

Mandela s-a retras in 1999, dupa un singur mandat.

#Nelson Mandela internat, #Nelson Mandela spitalizat, #Nelson Mandela dureri abdominale, #Nelson Mandela operat, #Nelson Mandela bolnav , #Africa de Sud