Muscalu (ING): Perspectivele de crestere economica nu vor fi influentate de anuntul INS

Joi, 04 Iulie 2013, ora 11:20
1181 citiri
Muscalu (ING): Perspectivele de crestere economica nu vor fi influentate de anuntul INS

Datele privind Produsul Intern Brut (PIB) publicate de Institulul National de Statistica INS), sunt marginale si se regasec doar la nivelul seriilor ajustate sezonier, potrivit declaratiei lui Vlad Muscalu, senior economist al ING Bank, care a afirmat ca datele publicate nu vor modifica perspectivele de crestere economica.

"Modificarile sunt marginale si se regasesc doar la nivelul seriilor ajustate sezonier. Fiind datele brute de crestere neschimbate, nu cred ca datele publicate astazi vor modifica perspectivele de crestere economica", a spus Muscalu.

In primul trimestrul din acest an, comparativ cu perioada similara a anului trecut, economia Romaniei a crescut in termeni reali cu 1,9%, conform INS.

Potrivit datelor provizorii anunatate joi de Institutul National de Statistica, avansul a fost de 0.6%, fata de trimestrul IV din 2012.

"Produsul intern brut estimat pentru trimestrul I 2013 a fost de 154,233 miliarde lei preturi curente, conform datelor ajustate sezonier, in crestere, in termeni reali, cu 0,6% fata de trimestrul IV 2012 si cu 1,9% fata de trimestrul I 2012. Pe serie bruta, PIB a crescut in primul trimestru cu 2,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar fata de ultimul trimestru din 2012, cresterea a fost de 0,6%, pe serie ajustata sezonier", arata INS.

#modificare PIB, #perspective crestere economica, #Institulul National de Statistica , #stiri INS