Vanzatorii de apartamente afiseaza preturi mai ridicate

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 10:05
2261 citiri
Vanzatorii de apartamente afiseaza preturi mai ridicate

Preturile afisate de vanzatori la apartamentele vechi de trei camere din Capitala sunt in unele zone cu peste 10% mai ridicate decat la inceputul verii, potrivit indexului imobiliar ZF.

In zone precum Stefan cel Mare, Brancoveanu, Iancului sau Titan, preturile cerute de proprietarii de apartamente au urcat cu pana la 20% la sfarsitul lunii august fata de iunie. 

Intermediarii tranzactiilor imobiliare apreciaza insa ca preturile mai ridicate afisate de agentiile imobiliare sau de particulari sunt "artificiale".

"S-a incercat artificial cresterea preturilor, dar tranzactiile tot la preturi mici se incheie. In zona de sud-est si sud-vest a Bucurestiului, preturile raman la niveluri foarte scazute fata de anul trecut, de 50%. Cele mai tranzactionate sunt tot apartamentele de doua camere, care se vand cu 1.000 de euro/mp. Pentru apartamentele de trei si patru camere, cererea este inca foarte scazuta", comenteaza Eugen Chis, directorul site-ului de publicitate imobiliara bazaruldecase.ro.

"Tendinta de crestere a preturilor o incearca agentiile imobiliare. Dar si particularii la randul lor incearca sa recupereze din pierderile pe care le-au acumulat in ultimul an", spune Chis.

Tranzactiile in partea de sud a Capitalei se incheie la circa 70.000 de euro, in timp ce in zone mai bune, preturile de vanzare urca pana la peste 100.000 de euro pentru un apartament de trei camere.

Apartamentele de doua camere si garsonierele sunt cele mai cautate, iar pretul acestora a crescut in tranzactii cu 5% in luna august fata de iulie, explica Daniel Raeceanu, directorul agentiei imobiliare Rasig Group

Cum vor evolua preturile

Agentiile imobiliare admit ca pana la sfarsitul anului preturile vor evolua intre stagnare si o crestere de cateva procente pe luna.

"Pana la sfarsitul anului, preturile vor mai creste doar cu maxim 10%", estimeaza Raeceanu.

"Cererea va continua sa creasca fata de primul semestru - care a fost tragic. Creditul de la ING si creditele prin programul Prima Casa sunt doua oferte foarte bune, dar ramane de vazut in ce masura vor indeplini si clientii conditiile. Multi sunt nemultumiti ca bancile le cer foarte multe", spune Chis.

 

Șefii UE, acuzați de scumpirea artificială a prețurilor la energie. Politicile „verzi”, aspru contestate: „Au distorsionat piața”
Șefii UE, acuzați de scumpirea artificială a prețurilor la energie. Politicile „verzi”, aspru contestate: „Au distorsionat piața”
În ultimii ani, de la criza „COVID”, tarifele la toate produsele și serviciile au intrat pe o puternică pantă ascendentă. În domeniul energiei s-au consemnat printre cele mai fulminante...
#credite, #imobiliare, #preturi, #tranzactii , #stiri ING

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
  3. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  4. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem