Reuters: Franta, cea mai slaba veriga in lantul ratingurilor "AAA" din zona euro

Luni, 25 Iulie 2011, ora 15:43
1288 citiri
Reuters: Franta, cea mai slaba veriga in lantul ratingurilor "AAA" din zona euro

Interventia lui Nicolas Sarkozy in incercarea de a echilibra situatia din zona euro face parte dintr-o tehnica de a reduce presiunile asupra Frantei, tara care are probleme in privinta indatorarii, cu un an inaintea alegerilor prezidentiale, scrie Reuters.

Dintre cele sase state cu rating maxim "AAA" in zona Euro, Franta are cele mai slabe finante, tocmai de aceea Sarkozy incearca sa se asigure ca tara nu este exclusa din acest club select, tocmai in preajma elegerilor care vor avea loc in 2012, relateaza Gandul.

Cel de-al doilea pachet de ajutor financiar destinat Greciei a fost sustinut in mod deosebit de Sarkozy iar o motivatie plauzibila pare a fi incercarea de obtine spatiu de manevra chiar intr-un moment in care pietele urmareau cu atentie mai mare finantele Frantei.

Alessandro Giansanti, analist la grupul olandez ING este de parere ca agentiile sunt prea indulgente cu Franta pentru ca este un jucator important in zona euro. In plus, el afirma ca Franta ar trebui retrogradata, daca judecam dupa deficite.

#granta, # sarkozii, # deficit franta, # franta zona euro , #stiri ING