ING: Leul nu "sufera" din cauza cifrelor privind evolutia activitatii economice

Marti, 16 August 2011, ora 12:56
1493 citiri
ING: Leul nu "sufera" din cauza cifrelor privind evolutia activitatii economice

Cursul de schimb nu a fost afectat de afectat de publicarea, marti, a cifrelor semnal privind evolutia activitatii economice din T2 2011, ce au indicat o crestere de 0,2% fata de trimestrul precedent, crestere usor mai slaba decat prognoza pietei, de 0,3%, se arata intr-un raport al ING Bank, transmite NewsIn.

"In momentul de fata, leul se tranzactioneaza la 4,2715/euro si nu a parut afectat de publicarea cifrelor semnal privind evolutia activitatii economice din T2 2011, ce au indicat o crestere de 0,2% fata de trimestrul precedent (in termeni ajustati sezonieri), crestere usor mai slaba decat prognozq pietei, de 0,3%.

Este posibil ca astazi (marti, n.r.) atentia participantilor la piata sa fie concentrata asupra cresterii economice a Germaniei, ce s-a dovedit semnificativ mai scazuta decat cea prognozata de analisti", se precizeaza in raportul bancii.

Potrivit reprezentantilor ING Bank, piata swap-urilor valutare indica un randament O/N de 5,5% in timp ce ratele pentru scadenta de 1M si 3M se situeaza la 5,25% si, respectiv, 5,1%.

Cele pe termen scurt sunt neschimbate in timp ce valorile celor cu scadenta 1M si 3M sunt usor mai scazute fata de valorile precedente.

"Pe fondul factorilor ciclici specifici acestui moment al perioadei de mentinere a rezervei obligatorii si a unei relative imbunatatiri a sentimentului investitorilor, este posibil ca ratele de dobanda pe termen scurt sa inregistreze scaderi in urmatoarele sedinte", se mai spune in raport.

#ing, #activitate economica, #curs schimb, #crestere economica , #stiri ING