Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

PUG al comunei Rosia Montana a intrat in vigoare

PUG al comunei Rosia Montana a intrat in vigoare

Tribunalul Cluj a decis vineri ca planul de urbanism general (PUG) al comunei Rosia Montana si planul de urbanism zonal (PUZ) pentru Zona de dezvoltare industriala Rosia Montana sunt in vigoare si perfect aplicabile, potrivit NewsIn.

"Tribunalul Cluj a respins vineri cererea inaintata de Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu si Asociatia Alburnus Maior, de suspendare a hotararii consiliului local nr. 1/2009 cu privire la planul de urbanism general (PUG) al comunei si planul de urbanism zonal (PUZ) pentru Zona de dezvoltare industriala Rosia Montana", informeaza RMGC.

Justitia respinge astfel cererea de suspendare a planului de urbanism zonal pentru proiectul minier Rosia Montana, se arata in comunicatul Rosia Montana Gold Corporation (RMGC).


"Totodata, mentionam ca RMGC si Consiliul Local Rosia Montana au atacat cu recurs sentinta din 24 mai 2011 a Tribunalului Alba de anulare a HCL 1/2009 privind PUG si PUZ. Conform legii, de la data declararii recursului pana la solutionarea definitiva si irevocabila a acestuia, sentinta Tribunalului Alba este suspendata", spun oficialii RMGC.


Potrivit companiei, RMGC a castigat noua procese importante in justitie in ultimele cincisprezece luni. Recent, Tribunalul Bucuresti a respins o cerere de suspendare a certificatului de urbanism emis cu privire la Proiectul Rosia Montana, formulata de Greenpeace si Centrul de Resurse Juridice.


"Ca urmare a castigarii proceselor din ultimele luni si a reinceperii analizei raportului de evaluare a impactului asupra mediului, ne exprimam increderea ca vom dovedi, dincolo de orice indoiala, faptul ca Proiectul Rosia Montana este viabil si solid, si a fost elaborat la cele mai inalte standarde internationale, astfel incat sa devina un model de operatiune miniera.


Atat din punct de vedere tehnic, cat si din perspectiva dezvoltarii comunitatii locale, ne propunem ca mina de la Rosia Montana sa fie un model pe care orice proiect minier ulterior il va urma", a declarat directorul general al RMGC, Dragos Tanase.


Proiectul minier de la Rosia Montana aduce peste patru miliarde de dolari in economia Romaniei, in mod nemijlocit, ceea ce va duce la o contributie totala potentiala la PIB de 19 miliarde dolari incluzand efectele de multiplicare, conform estimarilor din 2010 ale specialistilor britanici de la Oxford Policy Management.


Proiectul va genera mii de locuri de munca, respectand legislatia de mediu din Romania si Uniunea Europeana si contribuind, in acelasi timp, la conservarea si punerea in valoare a patrimoniului cultural, potrivit datelor RMGC. Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) este o companie infiintata in anul 1997, in judetul Alba, in care actionari sunt compania miniera de stat Minvest Deva - cu 19,31 %, Gabriel Resources - cu 80,46% si alti actionari minoritari - cu 0,23%.


RMGC urmeaza sa dezvolte cea mai moderna mina din Romania, la Rosia Montana, aducand beneficii importante economiei romanesti. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1861 ori