Grupul japonez NEC vrea sa se extinda in Europa de Est

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 17:21
995 citiri
Grupul japonez NEC vrea sa se extinda in Europa de Est

Compania japoneza NEC Corporation a anuntat crearea diviziei NEC Eastern Europe, cu sediul la Budapesta, ce se va concentra in mod special pe pietele din Europa Centrala si de Est, tintind o crestere a veniturilor cu 15%, potrivit Portfolio.hu.

NEC avea deja un centru deschis la Budapesta, insa acesta va fi extins printr-o investitie de 303 milioane forinti (1,02 milioane euro), ceea ce va crea 70 de noi locuri de munca.

NEC a cumparat compania ungara Linecom Kft. in aprile 2008, ce va servi ca baza a cresterii planificate de NEC in piata din Europa Centrala si de Est.

"Desi prevedem ca ritmul de crestere economica din Europa de Est va incetini, din cauza impactului major al crizei financiare, credem de asemenea ca cererea de servicii inovatoare ce includ comunicari de prima calitate si solutii IT ramane puternica", a declarat Toru Koishi, din cadrul NEC Eastern.

Pana recent, NEC Europe a desfasurat operatiuni in regiune prin centre din Ungaria, Polonia si Cehia, pentru a-si pregati extinderea rapida in Europa de Est, unde desfasoara activitati in 17 tari. 

#companie, #criza, #venituri , #stiri Impact