Directorul British Petroleum renunta la gestionarea catastrofei ecologice din Golful Mexic

Sambata, 19 Iunie 2010, ora 00:42
1390 citiri
Directorul British Petroleum renunta la gestionarea catastrofei ecologice din Golful Mexic

Directorul general al BP, Tony Hayward, va renunta la atributiile gestionarii zilnice a eforturilor de diminuare a poluarii in Golful Mexic, sarcina fiind preluata de un alt oficial BP, Robert Dudley, anunta presedintele BP, Carl-Henric Svanberg, citat de Sky News, potrivit Mediafax. 

"Tony Hayward s-a deplasat la fata locului imediat dupa explozie", si, dupa ce s-a ocupat opt saptamani de gestionarea situatiei, "va preda gestionarea operatiunilor lui Robert Dudley", a declarat Svanberg. Dudley este membru al Consiliului de Administratie al BP, responsabil de activitatile din America si Asia.

Purtatorul de cuvant al filialei BP din SUA a incercat sa atenueze impactul acestui anunt, afirmand ca, pentru moment, Tony Hayward se ocupa de gestionarea masurilor pentru limitarea scurgerii de petrol in Golful Mexic, precizand ca "Dudley si echipa sa vor prelua atributiile imediat ce criza imediata va trece".

Anuntul a fost facut dupa ce Hayward a fost audiat joi in Camera Reprezentantilor din Statele Unite pe tema dezastrului ecologic din Golful Mexic. 

#director, #bp, #catastrofa ecologica, #golf mexic , #stiri Impact