Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Deficitul bugetar a fost de 5,1% din PIB dupa primele 9 luni

Deficitul bugetar a fost de 5,1% din PIB dupa primele 9 luni

Bugetul general consolidat a inregistrat dupa primele noua luni un deficit de 25,56 miliarde lei, respectiv 5,1% din PIB, in conditiile unor venituri de 115,77 miliarde lei, 23,3% din PIB, si a unor cheltuieli totale de 141,33 miliarde lei, respectiv 28,4% din PIB, potrivit datelor publicate de MFP. 

Incasarile bugetare din intervalul ianuarie - septembrie au fost cu 6,7% mai mici comparativ cu veniturile realizate in perioada similara de anul trecut, in timp ce cheltuielile au fost majorate cu 7,6%, astfel ca deficitul rezultat este cu 40% mai mare, precizeaza Mediafax.

Scaderea cu impactul cel mai semnificativ continua sa se regaseasca la nivelul veniturilor din TVA, de 31,3 miliarde lei, mai jos cu 19,1% fata de nivelul de anul trecut, in timp ce contributiile de asigurari sociale sunt prezentate cu o evolutie mai buna, respectiv o scadere de numai 1%, la 36,6 miliarde lei.


Finantele precizeaza ca veniturile din contributii includ si sumele incasate in contul unic.


La nivelul platilor, se observa o majorare a sumelor alocate pentru cheltuielile cu personalul, care au urcat cu 9,2%, la 35,9 miliarde lei, in timp ce cheltuielile de capital au scazut cu 5%, la 14,67 miliarde lei. 


 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1180 ori
Citeste mai multe desprebugetar cheltuieli deficit pib