Cum sa te remarci cand toata lumea e in concediu

Marti, 10 August 2010, ora 15:02
2127 citiri
Cum sa te remarci cand toata lumea e in concediu

Cand echipa este "decimata" de concedii, este important sa poti prelua responsabilitatile celor absenti si sa te faci remarcat. Daca esti de partea cealalta, pregatit sa pleci in concediu, fii sigur ca lasi proiectele intr-o stare finala si ca iti respecti deadline-urile. Acum este momentul sa faci o impresie buna sefului, dandu-i de inteles ca esti gata oricand sa dai o mana de ajutor.

Stabileste-ti prioritatile

Inainte de a ramane cu toate responsabilitatile de la birou, incearca sa afli cat mai multe lucruri de la colegul pe care il vei inlocui.

Noteaza activitatile de care trebuie sa te ocupi, asigura-te ca ai inteles sarcinile sau orice potential impact asupra clientilor sau a operatiunilor de afaceri.

Apoi, impreuna cu seful revizuieste volumul de munca suplimentara si prioriteaza activitatile. O discutie de 10 minute este suficienta pentru a te asigura ca stii ce ai de facut.

Atunci cand inlocuiesti un coleg plecat in concediu, trateaza-i prioritatile ca si cum ar fi ale tale. Fii intotdeauna dispus sa-i ajuti pe ceilalti, deoarece acestia iti vor intoarce favorul.

Imparte munca suplimentara cu ceilalti colegi


Este posibil sa nu fii singurul care trebuie sa lucreze in aceasta perioada, astfel ca este o idee buna sa utilizezi resursele in comun cu alte persoane din departament.

Discutati impreuna cu superiorul si decideti care sunt responsabilitatile fiecaruia.

Sarcinile pot varia in functie de domeniul de activitate: angajarea de personal, conducerea unui proiect, planificarea intalnirilor sau discutiile cu furnizorii.

Ramai concentrat


Listele cu ce ai de facut intr-o anumita zi te vor ajuta sa-ti pastrezi capacitatea de concentrare la serviciu.

Concentreaza-te pe acele lucruri care ti-ar putea aduce beneficii in cariera sau recunoastere din partea sefului. Termina ceea ce ai inceput, inainte sa te apuci de altceva.

Nu ignora importanta pauzelor

Munca fara oprire creste nivelul de stres, deoarece nu dai corpului sau mintii sansa sa revina la o stare de odihna.

Putem lucra la performante ridicate doar pentru perioade limitate de timp.

Atunci cand luam pauze regulate suntem mai relaxati, si astfel putem continua ceea ce am inceput fara sa ne simtim colpesiti.

Planul de perspectiva

Incheie fiecare zi facand un plan de lucru pentru ziua urmatoare.

Noteaza tot ce ai de facut, asa vei fi sigur ca n-o sa scapi nimic important si iti asiguri, practic, linistea la locul de munca.

Pentru fiecare zi realizeaza un top al celor mai importante trei lucruri pe care trebuie sa le indeplinesti in acea zi.

Raporteaza rezultatele


Nu uita sa comunici sefului realizarile precum si rezultatele obtinute intr-un mod cat mai profesional.

Acesta lucru il va ajuta pe acesta sa fie la curent cu ceea ce ai facut si sa iti aprecieze adevarata valoare.

Nu este chiar atat de usor sa lucrezi cu un personal redus in timpul concediilor, insa poate fi o mare oportunitate pentru tine sa-ti demonstrezi talentul si implicarea.

#concediu, #job, #remarcat, #responsabilitati , #stiri Impact