DTZ: Investitorii imobiliari, mai circumspecti fata de Romania

Marti, 15 Mai 2012, ora 15:53
2249 citiri
DTZ: Investitorii imobiliari, mai circumspecti fata de Romania

Investitorii imobiliari au devenit mai circumspecti fata de planurile de achizitii din Romania ca urmare a celor mai recente evolutii din politica locala, potrivit reprezentantilor DTZ Echinox, care intr-un scenariu optimist estimeaza un volum al tranzactiilor de 400-450 milioane euro in acest an.

"In lumina tulburarilor recente de pe scena politica, sesizam o crestere a circumspectiei marilor investitori fata de planurile de achizitii din Romania. Am observat o incetinire a discutiilor in curs, ca rezultat al dorintei investitorilor de a obtine confirmarea ca alegerile de anul acesta vor aduce stabilitate si potential de crestere economica", a declarat, intr-un comunicat, Cristian Ustinescu, investments director la DTZ Echinox.

"Estimarea noastra se bazeaza pe prezumtia ca bancile vor scoate pe piata garantiile imobiliare ale creditelor neperformante, in efortul de a se recapitaliza. Volumul creditelor neperformante a continuat sa creasca in 2011", se spune in comunicat.

Potrivit DTZ, in primele trei luni ale anului valoarea tranzactiilor cu active imobiliare a ajuns la 99 milioane de euro, in crestere cu 189% fata de ultimul trimestru din 2011, dar cu 50% sub intervalul corespunzator al anului trecut. In 2011, volumul total al investitiilor a atins 348 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de anul precedent.

Randamentele de pe piata investitionala se situeaza la 8% pentru cladirile de birouri, 8,5% la centrele de retail prime si 10,5% la centre logistice.

#investitii piata imobiliara Romania, #investitori imobiliari Romania, #tranzactii imobiliare T1 , #Tranzactii imobiliare