Tabara catre fermieri: NU va vindeti terenurile!

Sambata, 13 August 2011, ora 22:12
1694 citiri
Tabara catre fermieri: NU va vindeti terenurile!

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, i-a indemnat, sambata, pe fermierii din judetul Alba sa nu isi vanda terenurile agricole pe care le detin deoarece in urmatorii ani pretul acestora va creste foarte mult, iar la unele ar putea ajunge la peste 25.000 de euro pe hectar, transmite Mediafax.

Valeriu Tabara a spus ca, in Romania, circa patru milioane de hectare de pasuni sau fanete sunt "invadate de spini" fiind considerate "terenuri grele" pentru muncile agricole, insa i-a indemnat pe fermieri sa nu le vanda.

"Zone intregi de pasune de deal si de munte sunt nefolosite. Va spun ca sunt circa 4 milioane de hectare. Si va spun inca un lucru acum: sa va asteptati la o presiune mare asupra a ceea ce inseamna asa-zisele terenuri grele, unde scoti fanul cu sarcina si incarci carul cu grija mare, ca sa nu ti se rastoarne.

Dar presiunea mare va fi pe aceste terenuri care, la prima vedere, domnule, nu le cumpara nimeni, nu le valorifica nimeni. Vreau sa va spun ca terenurile - valoarea terenurilor va creste in viitor", a spus Tabara.

Ministrul Agriculturii a adaugat ca in urmatorii ani nu va fi o crestere spectaculoasa la terenurile cu valoare imobiliara de langa orase, ci la terenurile agricole.

"Nu terenurile cu valoare imobiliara de langa orase vor avea valoare. Ele vor ramane undeva, sigur cu preturi ridicate, dar nu cu cresteri spectaculoase.

S-ar putea sa ajunga hectare de pamant agricol care depasesc 20-25.000 de euro hectarul. In perspectiva mare si nu foarte indepartata ca timp, vreau sa va spun ca valoarea terenurilor agricole, ca sunt productive sau neproductive, folosite sau nefolosite, va creste foarte mult. Si o spun. Nu va vindeti terenurile (…)", le-a transmis Valeriu Tabara fermierilor din Zlatna.

#ministrul agriculturii, #terenuri valeriu tabara, #terenuri , #Terenuri