Numarul locuintelor cu panouri solare s-ar putea dubla

Luni, 23 August 2010, ora 13:41
2508 citiri
Numarul locuintelor cu panouri solare s-ar putea dubla

Ariston Thermo Romania estimeaza ca numarul locuintelor care vor avea panouri solare pana la iarna va putea ajunge la 35.000, comparativ cu 17.500 in prezent, datorita lansarii programului Casa Verde, a informat luni compania, citata de NewsIn.

Programul Casa Verde vizeaza instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire.

Lansat de Guvern la 1 iulie 2010, programul prevede instalarea de sisteme solare, centrale pe peleti si pompe de caldura, pentru fiecare din aceste variante statul suportand o parte dintre costuri.

Astfel, in cazul celor care isi vor monta o centrala pe peleti sau un sistem cu panouri solare, valoarea subventiei va fi de pana la 6.000 de lei, in timp ce, pentru pompele de caldura, se va ajunge pana la 8.000 de lei.

"Bugetul alocat Programului Casa Verde pentru anul 2010, de 110 milioane lei, este suficient pentru circa 18.000 de locuinte din Romania.

Estimam ca peste 90% dintre beneficiari vor opta pentru sistemele solare", a declarat directorul de vanzari al Ariston Thermo Romania, Catalin Draguleanu.

Astfel, in acest an, Programul Casa Verde va putea subventiona dotarea cu panouri solare a peste 16.000 de locuinte.

#locuinte, #panouri, #solare , #Stiri Imobiliare