Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gheorghe Iaciu a cumparat pachetul de 6,15% detinut de Templeton la Impact

Gheorghe Iaciu a cumparat pachetul de 6,15% detinut de Templeton la Impact


Gheorghe Iaciu, patronul centrului comercial Doraly, a cumparat pachetul de 6,15% detinut de Templeton Asset Management la dezvoltatorul imobiliar Impact (IMP), participatia omului de afaceri urcand astfel la peste 29%.

Tranzactia, in valoare de 1,7 milioane lei, a fost operata joi, pe piata Deal a BVB, titlurile fiind transferate la un pret de 0,14 lei, in scadere cu 6,67% fata de referinta.

Iaciu a devenit cel mai important actionar al Impact la finalul lunii martie, cand a cumparat 23,22% din actiunile companiei, cu 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro).

Actiunile au fost cumparate atunci printr-o tranzactie speciala de vanzare la ordin, prin care Biroul Executorilor Judecatoresti Asociati Lex a vandut pachetul de 26,13% din actiunile Impact Developer & Contractor detinut de fondatorul dezvoltatorului imobiliar Dan Ioan Popp si de Carmen Sandulescu.

Titlurile au fost scoase la vanzare la solicitarea unei companii de asigurari, pentru un credit acordat de Banca Transilvania. Pachetul de 26,13% din titlurile Impact a fost format din participatia lui Popp (16,48%) si a lui Sandulescu (9,65%).

Alaturi de Dan Ioan Popp, Sandulescu a dezvoltat compania Impact.

In actionariatul Impact se regaseste si compania de administrare a investitiilor East Capital, care detine prin firma Salink Limited, din Cipru un pachet de 10,1% din actiuni si Adrian Andrici, cu 10,69%.

Actiunile Impact, listate la BVB, se tranzactionau la un pret de 0,1509 lei/ unitate.

La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 29,85 milioane lei (6,8 milioane euro).

Iaciu a devenit cunoscut pe piata de capital dupa ce impreuna cu mai multi actionari SIF Muntenia au reusit in luna iulie a anului trecut sa isi puna proprii reprezentanti in Consiliul Reprezentantilor Actionarilor la societatea de investitii financiare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2405 ori