Berceanu, rugat sa finalizeze "unirea Bucovinei cu tara in domeniul transporturilor"

Duminica, 15 August 2010, ora 21:44
1700 citiri
Berceanu, rugat sa finalizeze "unirea Bucovinei cu tara in domeniul transporturilor"

Senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei il roaga "insistent" pe ministrul Transporturilor, senatorul PDL Radu Berceanu, sa ajute Bucovina sa finalizeze unirea cu tara din punct de vedere al transporturilor, potrivit Mediafax.

"Din punct de vedere al transporturilor, Bucovina inca este izolata de restul tarii si feroviar, si aerian, si rutier ", a declarat Onofrei, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX, subliniind ca il roaga insistent pe Berceanu "sa ajute Bucovina sa finalizeze unirea cu tara din punct de vedere al transporturilor".

El a spus ca in ceea ce priveste Aeroportul din Suceava, care ar putea contribui la dezvoltarea turistica a Bucovinei, inca sunt discutii privind modernizarea acestuia.

"Din pacate, ministrul Transporturilor ne-a trimis sa ne intelegem cu cei din Iasi si din Bacau. Noi vrem insa sa ne intelegem cu el", a spus senatorul PDL, care a subliniat ca din punct de vedere turistic Bucovina este la fel de importanta ca litoralul sau Valea Prahovei si ca aeroportul poate asigura un aflux de turisti, in special din strainatate.

In ceea ce priveste legaturile rutiere, Onofrei a spus ca modernizarea drumului european E 85 Bucuresti-Siret a fost intrerupta la Roman, din considerente politice, iar modernizarea a continuat spre Iasi, si nu spre Siret, cum era firesc, pentru ca se asigura iesirea din UE spre Estul Europei.

Senatorul PDL a mai spus ca inundatiile din acest an au avariat si calea ferata, fiind afectat transportul feroviar in Bucovina, in special cel de marfuri.

"Traficul feroviar este blocat din cauza unei portiuni mici avariate la Dornesti", a spus Onofrei, care a aratat ca pentru economia judetului si pentru cea nationala repararea caii ferate la Dornesti este extrem de importanta si de urgenta pentru ca asigura exportul de marfuri efectuat de doi mari investitori austrieci din judetul Suceava, respectiv firmele Schweighofer si Egger.

El considera ca exportul Romaniei ar fi fost cu cel putin 0,1 la suta mai mare daca cele doua firme puteau sa continue exporturile pe calea ferata si nu ar fi trebuit sa foloseasca infrastructura rutiera.

Onofrei a spus ca se ingreuneaza totodata si traficul rutier pentru ca sute de TIR-uri transporta acum aceasta marfa in loc sa fie transportata cu trenul, aducand si venituri companiilor feroviare.

"Rugamintea mea vine in sprijinul ministrului Radu Berceanu pentru ca tara are nevoie de ministri care fac ceva si nu de ministri care ne explica extrem de convingator ca stau degeaba", a conchis senatorul PDL. 

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#radu, #berceanu, #transporturi, #bucovina , #Stiri Imobiliare