Apartamentele reabilitate termic, scumpe ca cele noi

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 11:51
1453 citiri
Apartamentele reabilitate termic, scumpe ca cele noi
Sursa: primariachitila.ro

Apartamentele vechi din blocurile reabilitate termic sunt scoase la vanzare la un pret cu pana la 20% mai ridicat decat celelalte apartamente vechi, ajungand sa coste aproape la fel de mult ca apartamentele noi.

Tendinta se manifesta in special in Bucuresti, unde intalnim cele mai mari diferente de pret intre apartamentele din blocurile reabilitate termic si cele fara imbunatatiri.

Daca pretul mediu cerut pe metru patrat util pentru un apartament vechi cu doua camere a fost, in luna septembrie, de 1.140 euro, proprietarii de unitati similare aflate in blocuri reabilitate solicita in medie cu 10,4% mai mult, adica 1.259 de euro/mp util, informeaza imobiliare.ro.

Diferenta se accentueaza in cazul apartamentelor cu trei camere din Bucuresti depasind 20%. Pentru locuintele din blocuri reabilitate termic, pretul mediu solicitat de proprietari urca pana la 1.307 euro/mp util, fata de 1.082 euro/mp util, pentru cele din blocurile fara imbunatatiri.

Astfel, pretul cerut pentru apartamentele vechi cu trei camere reabilitate se apropie de cel solicitat pentru apartamentele noi cu trei camere (1.380 euro/mp util), diferenta in acest caz fiind de aproximativ 5,5%.

Diferente de pret mai mici in alte orase din tara

Preturi mai mari pentru apartamentele vechi din blocuri reabilitate se practica si in celelalte mari orase din tara. Diferentele sunt insa mult mai mici. La Cluj-Napoca, atat in cazul garsonierelor, cat si in cel al apartamentelor cu doua sau trei camere, diferentele de pret intre apartamentele vechi este de 5-6%.

Astfel, daca pretul mediu solicitat pentru un apartament vechi cu doua camere nereabilitat, cu o suprafata utila de 50 mp, este de aproximativ 49.000 de euro, proprietarii unor apartamente reabilitate termic cer in medie 52.000 de euro.

In realizarea studiului a intrat un numar total de 759 de anunturi imobiliare ce vizeaza vanzarea apartamentelor cu doua si trei camere reabilitate termic, valabile in lunile septembrie si octombrie.

Reabilitarea termica, criteriu important la cumpararea unei locuinte

De altfel, conform unui alt studiu realizat de imobiliare.ro, izolarea termica a locuintei este al treilea criteriu dupa pret si amplasament in ceea ce priveste preferintele cumparatorilor si primeaza vechimii imobilului, existentei unui loc de parcare sau calitatii vecinilor.

55% dintre potentialii cumparatori au considerat ca fiind foarte important criteriul izolare termica, 44% au apreciat ca fiind foarte importanta vechimea imobilului, 42% locul de parcare, 40% ar opta pentru o locuinta noua, iar pentru 32% dintre cumparatori, prioritara este calitatea vecinilor.

#preturi locuinte reabilitate termic, #reabilitare termica bucuresti, #preturi reabilitare termica, #blocuri reabilitate termic , #Stiri Imobiliare