Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primele noua luni cu 15,7%

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 11:13
1092 citiri
Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primele noua luni cu 15,7%

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 15,7% in primele noua luni din 2010 comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior, o scadere de 24,3% fiind evidentiata la lucrarile de constructii noi, arata datele INS, conform NewsIn.

Scadere s-a inregistrat si la lucrarile de reparatii capitale, de 13,8%, in timp ce lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 10,9%.

Potrivit datelor transmise luni de Institutul National de Statistica (INS), pe obiecte de constructii au fost scaderi pe toate componentele: la cladirile rezidentiale (-37,9%), la cladirile nerezidentiale (-20,2%) si la constructiile ingineresti (-3,1%).

In serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 16,4% in perioada ianuarie-septembrie 2010 fata de acelasi interval din anul precedent- %. 

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-22,5%) si la lucrarile de reparatii capitale (-9,4%). La lucrarile de intretinere si reparatii curente, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 1,5%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut in serie bruta la toate componentele: la cladirile rezidentiale cu 37,4%, la cladirile nerezidentiale cu 18,4% si la constructiile ingineresti cu 4,7%.

Septembrie 2010 fata de septembrie 2009

Datele INS arata ca, in septembrie, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 15,1% comparativ cu luna septembrie 2009, scadere reflectata la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-20,6%), la lucrarile de constructii noi (-11,6%) si la lucrarile de reparatii capitale (-5,6%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 35,9%, la constructiile ingineresti cu 12,7% si la cladirile nerezidentiale cu 0,3%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 14,2%.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi: la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-26,6%), la lucrarile de constructii noi (-11,1%) si la lucrarile de reparatii capitale (-4,0%).

Pe obiecte de constructii, a avut loc o crestere la cladiri nerezidentiale cu 2,7%.

Scaderi s-au inregistrat la componentele: cladiri rezidentiale (-37,3%) si constructii ingineresti (-12,9%).

Septembrie 2010 fata de august 2010

Fata de luna trecuta, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat in septembrie o crestere cu 4%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi (10,4%).

Scaderi s-au inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-6,7%) si la lucrarile de reparatii capitale (-2,4%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 10,1%, la constructiile ingineresti cu 4,3% si la cladirile rezidentiale cu 1,4%.

In luna septembrie 2010, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a crescut fata de luna august 2010 cu 16,1%, crestere evidentiata la toate elementele de structura: lucrarile de constructii noi (21,8%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (9,9%) si lucrarile de reparatii capitale (0,8%). Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale (24,6%), la cladirile rezidentiale (13,7%) si la lucrarile de constructii ingineresti (13,0%).

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#lucrari, #constructii, #cifra, #afaceri , #Rezidential