Riscurile imobiliare ale complexurilor rezidentiale

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 09:35
2028 citiri
Riscurile imobiliare ale complexurilor rezidentiale

Ansamblele rezidentiale nou aparute pe piata romaneasca pot reprezenta o capcana pentru unii cumparatori de apartamente noi. 

Acestia inmultesc suprafata apartamentului cu pretul pe metrul patrat si ajung la concluzia ca isi permit casa mult visata.

Daca nu sunt luate in calcul taxele notariale sau costurile la intretinere adunate la toate facilitatile proiectului, noii locatari se pot trezi cu niste cheltuieli lunare neprevazute de pana la 1.500 de lei pe luna, conform Cotidianul.

"Cheltuielile suplimentare ascunse pot reprezenta un real pericol, pentru faptul ca, de exemplu, atunci cand achizitia s-a facut printr-un credit imobiliar sau ipotecar, costurile pot ajunge sa fie mai mari decat chiar ratele platite institutiei de creditare", a declarat Alexandru Tunaru, PR Specialist la Anteea Consulting, pentru cotidianul citat.

Cea mai mare calitate a unui complex rezidential nou trebuie sa fie adaptarea acestuia la piata, sunt de parere specialistii.

Pentru un apartament vechi, proprietarul suporta niste cheltuieli de intretinere care includ plata utilitatilor, cheltuielile pentru spatiile comune si cele cu personalul care se ocupa cu intretinerea blocului, administrator, contabil si femeie de serviciu.

"In cadrul ansamblurilor rezidentiale noi, pe langa suprafata neta a imobilului, proprietarul achita si spatiile comune din complex, si facilitatile suplimentare, gen: spatii verzi care trebuie intretinute, mai multe lifturi, mai multa energie electrica in spatiile comune, spatii de joaca pentru copii, curatenie, paza permanenta, sala de fitness, spa sau piscina", a adaugat Asher Lax. 

#ansamblu, # rezidential, # capcana, # intretinere, # apartament , #Rezidential

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  3. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem
  4. Situația complexă a salariilor de la 1 iulie. Patronatele cer un prag mai mare pentru facilitățile fiscale pentru a nu scădea unele venituri