Immorent Romania va construi un proiect imobiliar evaluat la 300 mil euro

Joi, 25 Iunie 2009, ora 18:36
1510 citiri
Immorent Romania va construi un proiect imobiliar evaluat la 300 mil euro

Immorent Romania, divizia de leasing imobiliar a Erste Grup, va incepe anul viitor constructia unui proiect imobiliar in nordul Bucurestiului care se va intinde pe 4,4 hectare si care a fost evaluat initial la 300 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei, relateaza NewsIn.

"In luna iulie vom definitiva conceptul arhitectural al proiectului, urmand ca anul viitor sa incepem constructia", a declarat Bogdan Cernescu, director general Immorent.

Proiectul, care se va intinde pe o suprafata de 4,4 hectare si va include 150.000 metri patrati de spatii de birouri si rezidentiale, a fost evaluat initial la circa 300 de milioane de euro.

In 2008, divizia de leasing imobiliar a Erste Grup a organizat o competitie internationala de arhitectura pentru proiectul dezvoltat in zona de nord a Capitalei.

Compania a achizitionat anul trecut un teren de 4 hectare in Oradea pe care intentioneaza sa dezvolte un centru comercial de tip retail park.

"Este un concept care a prins foarte bine in Europa Centrala si de Est, pentru ca se adreseaza cumparatorului cu venituri medii", a adaugat Cernescu.

Immorent Romania a realizat in 2008 o cifra de afaceri de circa 50 milioane de euro. La sfarsitul anului trecut compania avea in portofoliu 218 contracte, cu o valoare de peste 78 de milioane de euro.

Volumul contractelor noi de leasing imobiliar a fost in 2008 de 29,3 milioane de euro, in scadere cu circa 20% fata de 2007.

"In anul 2009, ne propunem sa promovam produsul de sale & leaseback care permite companiilor sa isi converteasca activele imobilizate in numerarul necesar acum mai mult ca oricand activitatii firmei", a declarat Cernescu.

#immorent, #romania, #proiect, #imobiliar, #euro , #Rezidential