Dezvoltatorii imobiliari, pierderi de sute de milioane $

Luni, 30 Martie 2009, ora 17:18
1869 citiri
Dezvoltatorii imobiliari, pierderi de sute de milioane $

Dezvoltatorul imobiliar israelian Africa Israel Investments, prezent si in Romania, a raportat luni pierderi nete de 2,69 miliarde sekeli (637 milioane dolari) in al patrulea trimestru din 2008, din cauza scaderii puternice a valorii proprietatilor detinute, scrie Reuters.

Africa Israel, companie detinuta in proportie de 75% de miliardarul Lev Leviev, a avut in aceeasi perioada a anului trecut un profit de 278 milioane sekeli.

"Rezultatele financiare din al patrulea trimestru au fost afectate puternic de criza economica globala si incertitudinea de pe pietele financiare", a declarat Izzy Cohen, directorul executiv al companiei, in cadrul unei conferinte de la Tel Aviv. Totodata, compania a estimat ca ar avea castiguri de 1,7 miliarde sekeli in primul trimestru din 2009.

Criza economica a afectat compania Africa Israel, ducand la scaderea puternica a valorii proprietatilor sale din Statele Unite si Rusia.

La inceputul lunii, compania a avertizat asupra unor pierderi record de aproximativ 2,7 miliarde sekeli, mai ales din caza devalorizarii unor proprietati precum cladirea cotidianului New York Times din Manhattan, cumparata in 2007.

Africa Israel este unul din cei mai importanti investitori globali in domeniul imobiliar rezidential si comercial.

Grupul este prezent in Romania prin AFI Europe, care desfasoara proiecte in tari precum Cehia, Serbia, Bulgaria, Germania, Letonia, Polonia si Ungaria. 

#companie, #criza, #pierderi, #profit , #Rezidential