Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Locuintele ar putea fi asigurate obligatoriu din 2010

Locuintele ar putea fi asigurate obligatoriu din 2010

Legea asigurarilor obligatorii a locuintelor va intra in vigoare cel mai devreme la 1 iulie 2010, in conditiile in care este nevoie ca circa 8,3 milioane de proprietari sa fie cuprinsi intr-un sistem informatic, a declarat luni presedintele PAID, Constantin Toma, potrivit NewsIn.

"Daca in urmatoarele doua-trei saptamani reusim sa inscriem societatea la Registrul Comertului, mai raman doua luni (pana la termenul stabilit initial, de 1 ianuarie 2010 n.r.), timp in care ar trebui sa se poarte negocieri si cu reasiguratorii", a explicat Toma.

"Nu vom putea selecta compania de servicii IT care sa poata sa fie si functionala de la 1 ianuarie (2010)", a adaugat el, precizand ca este nevoie si de discutii cu primariile in legatura cu situatia din localitati.

Presedintele PAID a argumentat ca, din aceste considerente, calendarul actual nu poate fi respectat si a avansat ca data realista 1 iulie 2010.

"Cred ca, cel mai realist, vorbim de semestrul al doilea 2010, undeva la 1 iulie, cel mai devreme", a afirmat el.

Vicepresedintele PAID, Radu Mustatea, a mentionat ca sunt foarte multe probleme de rezolvat din punct de vedere logistic.

In 23 septembrie, 13 asiguratori au constituit Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), cu un capital social de 4,55 milioane euro. Data intrarii efective in vigoare a fost deja amanata de mai multe ori, ultima data avansata fiind 1 ianuarie 2010.

Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera riscul de cutremur, alunecari de teren ori inundatii, pentru fiecare constructie cu destinatia de locuinta.

Suma maxim asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru locuintele de tip B. Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A si de 10 euro in cazul locuintelor tip B.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1450 ori
Citeste mai multe despreasigurari locuinte proprietari