Proiectele imobiliare "inghetate" vor fi reluate poate peste doi ani

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 10:21
1531 citiri
Proiectele imobiliare "inghetate" vor fi reluate poate peste doi ani

Managerul companiei imobiliare Neocasa si fost presedinte al ARAI, Ruxandra Cleciu, spune ca relansarea pietei imobiliare depinde de dobanzile practicate de banci.

Va ajuta programul "Prima casa" piata imobiliara?

Este un program care stabilizeaza preturile pe un anumit segment: garsoniere si apartamente cu doua camere in blocurile vechi. Dobanda e atractiva, comparativ cu celelalte credite. Cerere va fi, iar daca aceasta va stabiliza segmentul apartamentelor de pana in 80.000 de euro, o astfel de stabilizare va genera o unda care va stabiliza si celelalte segmente ale pietei.

Spun apartamente de pana in 80.000 de euro, chiar daca limita programului este de 60.000 de euro, pentru ca sunt oameni care au ceva bani, pentru ca voiau sa cumpere o locuinta, dar au decis sa mai astepte.

Cand isi va reveni piata imobiliara?

Piata imobiliara isi va reveni cand vor fi credite cu dobanzi rezonabile. Pentru un client este important in ce conditii ramburseaza creditul. Pentru aceasta, statul nu ar trebui sa mai dea dobanda pe care o da in prezent la titlurile de stat, pentru ca bancile considera ca daca dau la stat creditul cu o dobanda, atunci dobanda la particular va fi si mai mare. 

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#dobanzi, #imobiliare, #proiecte, #relansare , #Prima casa