Prima Casa - fonduri de 572 milioane de euro pentru 2013

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 12:03
2259 citiri
Prima Casa - fonduri de 572 milioane de euro pentru 2013

Reprezentantii Fondului National de Garantare pentru IMM-uri (FNGIMM) au anuntat, miercuri, ca pentru programul Prima Casa mai sunt disponbilile 572 milioane de euro, care ar putea ajunge pana la sfarsitul anului.

Irina Constantinescu, de la FNGIMM, a explicat ca, pentru Primna Casa, anul acesta deja au fost dati 200 de miloane de euro.

Apartamentele cu doua camere - cele mai vanate

Statisticile arata ca cei mai multi beneficiari ai programului Prima Casa au varste cuprinse intre 26 si 35 de ani. Sunt cautate, cu preponderenta, apartamentele cu doua camere.

Din pacate, accesul tinerilor este limitat. Acestia obtin mai greu creditarea, fiind obligati sa capete experienta la locul de munca pentru a fi eligibili. Prin urmare varsta beneficiarilor a mai crescut.

Capitala detine cea mai mare pondere a beneficiarilor cu varste de pana in 25 de ani, fata de cei peste 35 de ani care sunt majoritari in celelalte zone. In Bucuresti avem o pondre mai mare a imobilelor noi, iar regiunile din vest si sud vest se afla mai jos de media celorlate regiuni.

Preturile din Bucuresti fiind cu aproximativ 30% mai mari decat in alte regiuni.

S-a inceput cun un plafon de 800-900 milioane de euro.

"Dosarul la noi nu dureaza mai mult de doua, trei zile. Exista o problema de perceptie. Totul se face online".

Tranzactia este aprobata online in cel mult trei zile, dar dosarele fizice, printate, ajung la client in cel mult sapte zile, pentru ca "este un intreg sistem"

#fonduri Prima Casa, #FNGIMM Prima casa, #apartamente prima casa , #Prima casa