Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

5 programe alternative la Prima Casa

5 programe alternative la Prima Casa

In contextul in care criza a impus corectii severe pe piata imobiliara din Romania si preturile apartamentelor au inregistrat scaderi de pana la 50%, dezvoltatorii imobiliari au conceput oferte speciale, care permit fie ca proprietarul sa se mute in noua locuinta in maxim 48 de ore, fie sa rezerve locuinta noua, in timp ce dezvoltatorul o vinde pe cea veche.

Programul Piece by Piece

Prin programul Piece by Piece, viitorul proprietar achita fie 30% din valoarea apartamentului, fie 25% din pretul casei si se poate muta in noua locuinta in cel mult 2 zile, scrie Financiarul.

Programul Bridge

In cazul in care clientul are deja un apartament, pe care nu doreste sa il vanda, ci doar sa il inchirieze, dar vrea sa achitioneze si un apartament nou, poate aplica la programul Bridge. Astfel, beneficiarul achita la inceput 15% din valoarea apartamentului, iar 25% din costul locuintei este achitat in 48 de rate lunare fixe, obinute din chiria pe care clientul o incaseaza din inchirierea apartamentului vechi.

Programul Find-L


Daca achita 25% din valoarea apartamentului, cumparatorul se poate muta in 2 zile. Diferenta de 75% este platit in 6 ani, in transe lunare fixe.

Programul CallBuy 9 luni


Clientul trebuie sa plateasca la inceput o garantie care valoareaza 6% din pretul apartamentului. Cumparatorul are la dispozitie pana la noua luni sa devina proprietar. Lunar, acesta va plati o chirie cu capitalizare inte­grala. Adica, in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare, toata chiria platita si intreaga garantie vor fi recunoscute ca avans la plata locuintei, precizeaza Financiarul.

Programul CallBuy 48 luni

Similar programului CallBuy 9 luni, programul CallBuy 48 luni presupune achitarea unei garantii de 4600 de euro, iar clientul are la dispozitie un interval cuprins intre 13 si 48 luni ca sa devina proprietar. Dezvoltatorul promite ca toata garantia si o parte din chiria platita pana la acea data se constituie ca avans (plata) la apartament.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1128 ori
Citeste mai multe desprecasa casei locuinta noua pretul prima