Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fiscul a scos 24,5 milioane lei intr-o saptamana

Fiscul a scos 24,5 milioane lei intr-o saptamana

Organele de inspectie fiscala au atras la bugetul general consolidat peste 24,5 milioane lei intre 2 si 6 martie, au aplicat 162 de amenzi de 262.000 lei si au inaintat Parchetului 12 sesizari penale pentru un prejudiciu de 4,5 milioane lei, a anuntat marti Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Potrivit ANAF, inspectorii fiscali au efectuat in prima saptamana din martie 745 actiuni, in principal inspectii fiscale partiale si controale inopinate, ce au vizat cu precadere contribuabilii din domenii precum recuperarea deseurilor si resturilor reciclabile, activitatile de inchiriere si leasing cu masini si echipamente pentru constructii, constructiile de cladiri si lucrari de geniu, comertul cu ridicata de material lemnos, materiale de constructii si echipamente sanitare, transportul rutier de marfuri.

ANAF sustine ca unele firme incercau sa se sustraga de la plata taxelor si impozitelor, nu-si declarau veniturile impozabile, intocmeau incomplet si necorespunzator actele si documentele contabile, nu-si derulau activitatea la sediul social declarat, inregistrau in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip "fantoma" ori efectuau tranzactii fictive.

ANAF este o institutie publica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice, in cadrul careia functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC). 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1211 ori
Citeste mai multe desprefinante impozite taxe