Imobiliare: GTC vrea sa investeasca 60 mil euro intr-un complex de birouri in Capitala

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 14:06
1216 citiri
Imobiliare: GTC vrea sa investeasca 60 mil euro intr-un complex de birouri in Capitala

Dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Center (GTC) negociaza achizitia unui teren de 10.000 metri patrati in zona de nord a Bucurestiului, unde intentioneaza sa construiasca un complex de birouri, care ar putea atrage o investitie de 60 milioane euro.

"Anul viitor vrem sa incepem constructia unui nou proiect de birouri. Suntem in negocieri avansate pentru achizitia a 10.000 metri patrati de teren in apropiere de proiectul City Gate (din zona Piata Presei Libere - n.r.). Vrem sa contruim o cladire de birouri de 28.000 metri patrati inchiriabili, investitia urmand sa ajunga la 60 milioane euro", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Piatra Neamt, directorul executiv pentru Romania al GTC, Shimon Galon.

El a precizat ca terenul apartine unui dezvoltator imobiliar care a renuntat sa construiasca un proiect pe terenul respectiv.

Intrebat despre modalitatile de finantare a investitiei, Galon a precizat ca, in conditiile in care bancile ofera foarte greu credite, compania poate sustine constructia din capital propriu.

"Doi ani am suportat din capital propriu investitia in proiectul de birouri City Gate din Bucuresti. Am investit din fonduri proprii in acest propriu 80 milioane euro in ultimii doi ani", a afirmat Galon.

GTC va mai investi, incepand de la 1 ianuarie 2010, sapte milioane euro pentru extinderea centrului comerciale Galleria Buzau, cu 4.000 metri patrati de magazine si 2.000 metri patrati de cinematograf, proiect care se va derula pe o perioada de sase luni.

Galleria Buzau are o suprafata de aproximativ 15.000 metri patrati si a fost deschisa in luna septembrie a anului trecut.

GTC a investit in cei zece ani de cand este prezent pe piata romaneasca 560 milioane euro.

Compania estimeaza venituri din inchirierea spatiilor de birouri din Romania, respectiv cladirea City Gate, de 12 milioane euro pe an, iar din spatiile de retail, respectiv Galleria Suceava, Piatra Neamt si Buzau, 7,5 milioane euro pe an.

#imobiliare, #investitii, #GTC, #Capitala, #office, #building, #birouri, #dezvoltator , #Inchiriere spatii

Curs valutar

1 EUR = 4.9770 RON

0.0007

1 USD = 4.6403 RON

0.0047
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
  3. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem
  4. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație