Romanii prefera sa cumpere un apartament decat sa plateasca chirie

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 17:23
2146 citiri
Romanii prefera sa cumpere un apartament decat sa plateasca chirie

Romanii, desi afectati de modificarile economice la nivel mondial, simt nevoia unei locuinte proprii si economisesc si fac sacrificii in vederea achizitionarii unei locuinte. Majoritatea romanilor prefera sa achizitioneze un apartament in loc de a plati chirie, insa nu sunt dispusi sa plateasca avansuri de peste 10.000 de euro.

Cu toate ca in ultima vreme a avut loc o modificare in comportamentul consumatorului roman, cauzat de modificarile economice de la nivel mondial, acesta simte totusi nevoia unei locuinte proprii. In ciuda variatiilor de preturi sau de programe, consumatorul roman face sacrificiile necesare pentru a se bucura de siguranta si liniste alaturi de familie in cele mai frumoase momente de sarbatoare, conform unui comunicat de presa remis Business24.

Peste 70% dintre romani prefera sa cumpere un apartament decat sa inchiriereze unul si doar 30% prefera sa plateasca chiria, indica un studiu realizat de un site de imobiliare, conform unui comunicat de presa al companiei Adama.

Aproape jumatate dintre romani isi doresc un apartament cu trei camere, in timp ce 24% ar cumpara un apartament cu 2 camere si 22% cu patru camere, in timp ce doar 16% au declarat ca si-ar cumpara o garsoniera.

In alegerea unui apartament, cele mai importante criterii sunt pretul, accesul la transportul in comun si apropierea de o piata, un spital sau un parc.

Conform studiului, majoritatea potentialilor cumparatori ai unei locuinte sunt tinerii, 35% dintre ei avand varste sub 30 de ani, in timp ce tinerii cu varste intre 30 si 35 de ani reprezinta 29% dintre potentialii cumparatori.

In prezent, investitiile imobiliare reprezinta o investitie sigura. In plus, dobanzile la depozitele bancare au scazut cu 2-3% si rentabilitatea financiara a unei investitii imobiliare din care se poate incasa anual din chirie circa 5% ceea ce reprezinta motive bune pentru a investi in apartamente, se arata in comunicat.

#piata imobiliara Romania, #achizitonare apartament, #plata chirie, #investitie imobiliara , #Apartamente noi