Investitiile romanilor in imobiliarele din Bulgaria si Ungaria, lovite de criza

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 11:00
2062 citiri
Investitiile romanilor in imobiliarele din Bulgaria si Ungaria, lovite de criza

"Foarte multe achizitii imobiliare facute de catre romani in Ungaria au fost realizate in anul 2007. Casele se vindeau foarte bine, pentru ca era pretul mic. Odata cu 2008 vanzarile au inceput sa scada, ajungandu-se ca in 2009 sa nu se mai inregistreze tranzactii", spune administratorul unei agentii imobiliare specializate in tranzactii cu proprietati in tara vecina.

Lucrurile au inceput sa mearga prost inca de anul trecut, cand proprietarii unguri, vazand interesul mare al romanilor pentru casele lor, au saltat preturile.

"La cinci, sapte mii de euro, romanii considerau casele pomana, cand preturile au mai crescut cu cinci-sase mii de euro nu mai suna a pomana si au incetat sa mai cumpere", a precizat administratorul indicat.

"Casa pomana" cautata de romani avea vreo mie de metri patrati de teren, doua, trei camere, baie, bucatarie, toate utilitatile si era construita preponderent din chirpici. Motivul pentru care acestea erau asa de ieftine era ca erau parasite, fiind ridicate in zonele neindustrializate."

Criza nu a ocolit nici investitiile romanilor in proprietati bulgaresti. "In Bulgaria, preturile la imobile, proprietati care erau foarte cautate de romanii in anii trecuti, au scazut ca si in Romania, cu aproximativ 50%. Fobia de criza face ca achizitiile romanesti in Bulgaria sa fie zero. Spre exemplu, o garsoniera de 28 de metri patrati, la trei kilometri de Suny Beach, o statiune turistica, costa 10.900 de euro", ne-a spus Andrei Alcea, Sales Associate RE/MAX Advantage.

 

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Românii se pregătesc pentru vacanța de 1 Mai și de Paște. Hotelierii de pe litoral, de la Vama Veche, se laudă că rezervările s-au epuizat deja. Distracția va începe din 26 aprilie,...
#bulgaria, #imobiliare, #investitii, #preturi, #ungaria , #Agentii imobiliare