Pe cine mai cumpara Microsoft, IBM si HP?

Sambata, 04 Iunie 2011, ora 19:39
2251 citiri
Pe cine mai cumpara Microsoft, IBM si HP?

Anul acesta se anunta foarte bun pentru fuziuni si achizitii in gigantilor tehnologici bine capitalizati. Acestia trebuie sa gaseasca modalitati de crestere, iar cumpararea de noi companii este o reteta de succes.

GigaOm Pro a realizat un raport care scoate la iveala companiile care sunt cele mai predispuse sa iasa la cumparaturi, conform Business Insider. Analistii au luat in considerare capitalul disponibil, datoriile si factorii competitivi, cum ar fi consolidarea concurentei pe pietele cheie si nevoia de a construi branduri mai puternice.

Vezi care sunt companiile care vor face achizitii anul acesta si pe cine targeteaza.

Microsoft
In telecom, este posibil ca Microsoft sa cumpere mari companii cum ar fi Nokia sau RIM. Dar si mai probabil este ca Microsoft sa targeteze companii mai mici, dar care ar aduce o valoare adaugata interesanta, cum ar fi Mobclix, Jumptap, Millennial Media sau Where.

Microsoft ar putea, de asemenea, sa-si mareasca prezenta in social computing si sa-si pastreze presiunea pe Google. O cale pentru a face acest lucru ar fi cumpararea de companii precum Lotame, Blue kai sau Audience Science, sau, de ce nu, chiar LinkedIn.

Cisco

Stocarea si virtualizarea sunt domenii naturale de expansiune pentru aceasta companie cu probleme. Cumpararea unor mari companii, cum ar fi EMC sau VMWare, ar fi mai mult decat poate duce. In schimb, Cisco ar putea cumpara companii mai mici cu tehnologii specifice, cum ar fi Aspera (transfer de mare viteza de fisiere), Xsigo (Virtual I/O pentru centre de date) sau Vyatta (software open-source pentru routere). Eucalyptus si Cloud.com ar ajuta Cisco in domeniul cloud computing. Jive Software i-ar aduce valoare adaugata in colaborare sociala. In telecom, Bridgewater Systems, care furnizeaza infrastructura pentru operatorii mobili, i s-ar potrivi ca o manusa.

Hewlett-Packard
Daca isi doreste sa castige teren in casele consumatorilor, HP ar trebui sa cumpere gigantul HDTV Vizio, sau companii mai mici cum ar fi Roku. Companiile de publicitate pe telefoane mobile, precum Jumptap, MIllennial sau Where, ar ajuta platforma WebOS a HP la fel de mult cum ar ajuta Windows Phone al Microsoft. Alte companii din cloud computing bune de cumparat ar mai fi Appirio, OpsCode, rPath sau Puppet Labs.



IBM
Terracotta, companie ce furnizeaza software open-source pentru eficientizarea aplicatiilor cloud-based, parea tinta principala a IBM. Dar compania germana Software AG s-a miscat mai repede, achizitionand Terracotta. Ce posibilitati ii raman IBM? Citrix (un mare provider de tehnologie pentru virtualizare), Bazaarvoice (social computing pentru business) si alte start-up-uri din domeniul tehnologiei eco.

Oracle
Coudera, reseler de platforme de procesare si stocare open-source folosite de Facebook si alte mari companii, pare a fi un target pentru Oracle. CoudBees (care ajuta companiile sa implementeze aplicatii Java) si Box.Net (stocare online) sunt de asemenea mentionate in raport.

#cisco, #cloud computing, #data storage, #hp, #ibm cumpara, #microsoft cumpara , #stiri IBM