Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romtelecom va oferi Hidroelectrica servicii de telefonie si internet

Romtelecom va oferi Hidroelectrica servicii de telefonie si internet

Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata locala, va oferi producatorului de electricitate Hidroelectrica servicii de telefonie si internet, contract de 11.936.281,32 lei, fara TVA, potrivit unui anunt de atribuire de pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice, informeaza NewsIn.

Romtelecom va oferi servicii de telefonie fixa si servicii de internet back-up pentru sediul central al SC Hidroelectrica si sucursalele hidrocentrale. Criteriul de atribuire a fost cea mai buna oferta punct de vedere economic.

Estimarea initiala a valorii contractului a fost de 13.477.120 lei, fara TVA, si s-a ajuns la o valoare totala finala a contractului de 11.936.281,32 lei fara TVA.


Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei.


Compania are peste 5.000 angajati. Cifra de afaceri a companiei Hidroelectrica a fost, la noua luni, de aproximativ 1,86 miliarde lei, in usoara crestere fata de cifra de afaceri realizata in perioada similara din anul 2008, de circa 1,77 miliarde lei.


In ceea ce priveste profitul net, acesta a scazut de aproape trei ori, de la 235,55 milione lei, in primele noua luni din 2008, la 84,1 milioane lei, in primele noua luni din acest an.


Potrivit ultimului raport financiar al OTE, veniturile Romtelecom din primele noua luni ale anului au scazut cu 7,2% comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 609,4 milioane euro, datorita, in principal, scaderii cu 15% a incasarilor pe segmentul voce din trimestrul III.


Conform raportului actionarului majoritar al OTE, care detine 54,01% din actiunile Romtelecom, profitul OIBDA (inainte de includerea deprecierii si a amortizarii) al operatorului roman de telecomunicatii a crescut cu 2,9% in perioada ianuarie-septembrie, de la 196,3 milioane euro la 201,9 milioane euro.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1973 ori