Mihai David: valoarea de piata a Hidroelectrica, 3 mld euro

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 16:38
2610 citiri
Mihai David: valoarea de piata a Hidroelectrica, 3 mld euro

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din tara, vrea sa atinga un nivel al investitiilor de 2 miliarde lei in 2012, fata de o valoare de 1,5 miliarde in acest an, a declarat vineri directorul general al companiei, Mihai David, informeaza NewsIn.

"Avand in vedere ca pretul combustibilului fosil o sa creasca, acest fapt ne duce la concluzia ca trebuie sa ne concentram pe investitiile in energie regenerabila.

In 2011, va trebui sa marim ritmul investitiilor, atat in demararea constructiilor de hidrocentrale noi, cat si in finalizarea amenajarilor hidroenergetice incepute", a declarat Mihai David, in cadrul unei intalniri cu presa in judetul Caras-Severin.

Mihai David a reiterat faptul ca energia este unul dintre putinii piloni pe care Romania ii are pentru reluarea cresterii economice, alaturi de agricultura.

Potrivit acestuia, valoarea de piata a Hidroelectrica este de 3 miliarde euro.

"Echilbrul intregului Sistem Energetic National este tinut de Hidroelectrica. Romania consuma anual circa 60 TWh, iar productia Hidroelectrica se ridica in anii ei buni la 18 TWh", a precizat David.

Acesta a mai spus, totodata, ca daca toata electricitatea produsa de Hidroelectrica s-ar fi vandut pe burse, traderii de energie ar fi cumparat de la companie, lucru care ar fi creat probleme celorlalti producatori de electricitate, care vand energie la preturi mai mari.

#david, #hidroelectrica, #mihai , #stiri Hidroelectrica