Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hidroelectrica a reusit sa ramburseze cinci imrpumuturi in acest an

Hidroelectrica a reusit sa ramburseze cinci imrpumuturi in acest an


Producatorul de electricitate Hidroelectrica, aflat in insolventa, a inchis la sfarsitul lunii iulie o linie de credit de 30 de milioane de euro deschisa la RBS Bank in 2008, aceasta fiind a cincea finantare inchisa de companie in ultimele cinci luni.

Imprumutul de 30 de milioane de euro, destinat finantarii capitalului circulant, contractat de la RBS Bank in 2008, a fost prelungit succesiv in intervalul 2009 - 2013, ca urmare a insuficientei fondurilor proprii necesare inchiderii la maturitate.

Linia de credit contractata de la RBS Bank este a cincea finantare inchisa in decurs de numai cinci luni de zile, fiind precedata de linia de credit acordata de Alpha Bank, in valoare de 80 milioane lei, inchisa in data de 31 martie, linia de credit acordata de Banca Transilvania (120 milioane lei) inchisa in aprilie, si creditul de investitii acordat de BERD (110 milioane lei), rambursat tot in aprilie, dar si creditul de investitii acordat de Citibank (75 milioane euro), rambursat integral in luna iunie.

"Seria finantarilor inchise urmeaza a fi completata, pana la sfarsitul anului 2014, de un credit, in cuantum de 60 de milioane de euro, care urmeaza a ajunge la maturitate in luna noiembrie. Rambursarile masive de credite si linii de credit, efectuate in ultimii doi ani, au contribuit la diminuarea gradului de indatorare", a anuntat Hidroelectrica intr-un comunicat.

De la data deschiderii procedurii insolventei, 20 iunie 2012, pana in prezent, soldul creditelor si liniilor de credit a fost redus, potrivit comunicatului, cu 76%, de la valoarea de 841 de milioane de euro la valoarea de 204 de milioane de euro.

"Cash-flow-ul generat pe parcursul semestrului I 2014, de 294 milioane lei, contribuie nu numai la imbunatatirea lichiditatii companiei, dar asigura si confortul financiar necesar implementarii programului anual de investitii. Performanta pe lichiditate este dublata de profitul brut record obtinut in primele sase luni ale anului 2014, de 509 milioane lei", se mai arata in comunicat.

Compania este controlata de stat, prin Departamentul pentru Energie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1326 ori