Oracle isi etaleaza "arsenalul", in lupta cu HP

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 20:49
1284 citiri
Oracle isi etaleaza "arsenalul", in lupta cu HP

Larry Ellison, CEO Oracle, a prezentat cea mai recenta versiune SPARC Solaris computer, duminica, in cadrul conferintei anuale Oracle de la San Francisco.

In plus, Ellison a lansat si noul Exalitics, computerul de analiza date, "softul care face analize cu viteza gandului", dupa cum chiar CEO-ul Oracle l-a caracterizat, in discursul sau, potrivit Reuters.

Odata cu achizitia in valoare de cateva miliarde de dolari a Sun Microsystems, din 2010, Oracle intrand in forta pe piata hardwer drept competitor direct al fostului partener, Hewlett Packard.

O mare parte din discursul lui Ellison s-a axat pe ideea de "parallel computing", in care computerele sunt construite cu procesoare mutiple si alte componente care functioneaza simultan, imbunatatind performanta generala.

"Cum facem lucrurile sa functioneze de 10 ori mai repede? Punem totul in paralel. O multine de conexiuni paralele intre retele care pun in miscare o cantitate mare de informatii, in paralel. Asa facem noi tehnologia sa functioneze mai repede", a dustinu Ellison in fata audientei.

#oracle, # lansare oracle, # larry ellison lanseaza, # oracle hp , #stiri Hewlett Packard