iPad provoca scaderea vanzarilor la PC-uri

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 13:50
1612 citiri
iPad provoca scaderea vanzarilor la PC-uri

La nivel mondial, in primul trimestru, vanzarile de PC-uri au inregistrat un declin de 3,2%, pana la 80,6 milioane de unitati, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax, care specifica faptul ca Dell si Acer ocupa primele locuri in topul vanzarilor.

Hewlett-Packard a ramas liderul pietei mondiale a PC-urilor, cu o cota de 18,9% in primele trei luni ale acestui an. Dell ocupa locul doi in clasament, cu o cota de piata de 12,8%, iar pozitia a treia este ocupata de Acer, cu 11,2% din livrari.

"Este tentant sa dai vina in intregime pentru scadere pe cresterea cererii pentru tablete, insa credem ca si alti factori, precum durata de viata mai lunga a PC-urilor sau lipsa de noi experiente PC, au jucat un rol in reducerea vanzarilor", a afirmat Bob O'Donnell, analist la Framingham.

Preturile mai mari ale materiilor prime si combustibililor, dar si problemele cauzate de dezastrele din Japonia din luna martie, au afectat de asemenea livrarile, apreciaza IDC.

In SUA vanzarile s-au redus cu 10,7%, la 16,1 milioane de unitati.

Separat, compania de cercetare Gartner a anuntat ca livrarile mondiale de PC-uri au scazut cu 1,1% in primul trimestru, la 84,3 milioane de unitati, prima reducere anuala din ultimele sase trimestre.

#ipad, #pc, #dell, #acer, #vanzari calculatoare , #stiri Hewlett Packard