Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

(P)

Evolutia ascensoarelor: de la rudimentar la modern

Evolutia ascensoarelor: de la rudimentar la modern


Persoanele care locuiesc sau traiesc in blocuri si cladiri inalte folosesc lifturile zilnic. Pe langa beneficiile pe care le aduc pentru lumea moderna, ascensoarele au si o istorie fascinanta, facand posibile multe lucruri de care foarte multi nu stiu.

Scurt istoric al ascensoarelor

Primul ascensor a fost inventat de catre matematicianul grec Arhimede in anul 236 i.Hr. Designul a evoluat in mod considereabil de-a lungul secolelor. Regele Frantei, Ludovic al XV-lea, numea liftul din palatul sau "scaun zburator", care avea la baza un principiu de functionare rudimentar dar foarte inventiv, mergand tras de o franghie.

Inainte de Revolutia Industriala, in anii '80, aceste echipamente atat de utile in zilele noastre au cunoscut un boom major. Avand in vedere necesitatea de trasnportare a unei cantitati mari de materiale de exploatare dar si de muncitori, ele au inceput sa fie foarte folosite in mine, unde s-au dovedit a fi extrem de utile. Cu toate acestea, lifturile timpurii prezentau anumite deficite de siguranta. Elisei Otis este numele celui care a inventat un mecanism de franare care putea sa opreasca din cadere liftul, chiar si in cazul in care cablul ar fi fost taiat.

Inainte ca lifturile sa inceapa sa fie utilizate pe scara larga, constructorii s-au limitat la crearea unor structuri in care oamenii sa urce confortabil scarile, pentru a ajunge mai usor la etajele superioare.

Capacitatea de a crea cladiri inalte a facut posibil ca orasele sa creasca. Oferind posibilitatea de a cladi constructii mai inalte, s-a produs mai mult spatiu in care un numar crescut de persoane sa locuiasca sau sa lucreze. Zgarie-norii din orase precum Tokyo, Shanghai sau New York exista si datorita acestor echipamente moderne de transport pe verticala.

Ascensoare moderne IFMA

Cu o experienta de peste 55 de ani, specialistii IFMA reusesc sa ofere clientilor cele mai bune solutii pentru montarea ascensoarelor in diferite tipuri de cladiri.

Portofoliul IFMA cuprinde peste clienti care au solicitat montarea sau modernizarea a peste 120.000 de:

- ascensoare pentru persoane

- ascensoare pentru marfa

- lifturi si platforme auto

- ascensoare pentru spitale

- elevatoare si platforme pentru persoane cu dizabilitati

- scari si trotuare rulante

Solicita oferta IFMA pentru instalarea unui lift nou sau pentru modernizarea celui vechi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 4425 ori