Cisco si UniCredit Leasing colaboreaza pentru achizitionarea de solutii IT

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 17:33
1269 citiri
Cisco si UniCredit Leasing colaboreaza pentru achizitionarea de solutii IT

Cisco Capital si UniCredit Leasing au lansat, marti, un program de finantare adresat firmelor mici si mijlocii pentru achizitionarea de tehnologii de comunicatii de ultima generatie.

"Cea mai mare bariera pentru companiile micii si mijlocii nu este lipsa tehnologiei in sine, ci lipsa fondurilor pentru a implementa noile solutii ITC.

Finantarea poate ajuta la eliminarea problemelor de buget, permintand companiilor sa investeasca in tehnologii avansate care vor imbunatatii productivitatea si eficienta operationala, simultan cu micsorarea costurilor", a declarat directorul general Cisco Romania.

Oferta de leasing este pentru tanzactiile cuprinse intre 7.000 si 200.000 de euro, iar dobanda este variabila, EURIBOR+1%.

Pentru finantarile acordate pe o perioada de trei ani se percepe un avans de 20%, iar pentru finantarile pe trei ani avansul se ridica la 30%.

De asemenea, pe langa dobanda se va percepe un comision de acordare de 2%. Achizitiile trebuie sa fie minim 80% produse Cisco, din care 30 software si 70% hardware.

De asemenea, Cisco Romania vrea sa profite de conditiile actuale din piata locala si sa-si majoreze cota de piata.

"Dorim sa ne crestem cota de piata, deoarece este dovedit ca in perioade de criza jucatorii puternici din piata iau noi segmente si isi consolideaza pozitiile.

Cota nostra de piata la nivel national este in linie cu cea a Cisco la nivel mondial", a declarat marti, pentru NewsIn, directorul general Cisco Romania, Bogdan Constantinescu.

Acesta a precizat ca, pentru moment, compania nu are in plan niciun fel de miscari semnificative la nivel de salariati.

Referindu-se la piata IT locala, directorul general Cisco Romania considera ca, desi traverseaza o perioada dificila ca oricare alt sector, aceasta are un potential bun de dezvoltare in principal datorita operatorilor din telefonie, energie, utilitati sau institutiilor din zona guvernamentala.

"Este o zona in care exista un interes sporit de investitii. De exemplu, operatorii de telefonie, pentru a oferii servicii noi clientilor, au nevoie de solutii IT care sa le sustina.

De asemenea, multe companii apeleaza la reduceri de personal, iar daca reduci personalul trebui sa il inlocuiesti", a mai spus Constantinescu.

Vanzarile nete ale Cisco, cel mai mare producator de echipamente de retea din lume, au ajuns la 9,1 miliarde de dolari in cel de-al doilea trimestru fiscal, incheiat la 24 ianuarie 2009, in scadere cu 7,5% fata de perioada similara a anului precedent.

Profitul net GAAP al Cisco Systems a fost de 1,5 miliarde de dolari sau 0,26 dolari pe actiune, in scadere fata de al doilea trimestru fiscal al anului precedent, cand a inregistrat 2,1 miliarde de dolari sau 0,33 dolari pe actiune.

Cisco Systems, fondata in 1984 de catre un grup de cercetatori de la Universitatea Stanford, California, vinde echipamente si tehnologii software pentru routing, switching si solutii bazate pe IP(Internet Protocol), avand peste 67.000 de angajati in lumea intreaga.

Cisco Romania are 50 de angajati si opereaza pe piata locala din 1998. 

#dobanda, #finantare, #fonduri , #Tehnologie