Vanzarile de tablete s-au dublat in Romania si vor depasi livrarile de PC-uri cel tarziu in 2014

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 15:40
2358 citiri
Vanzarile de tablete s-au dublat in Romania si vor depasi livrarile de PC-uri cel tarziu in 2014

Vanzarile de tablete pe piata romaneasca s-au dublat in ultimul an si vor depasi livrarile de calculatoare persoanele, in acest an sau in 2014, a declarat marti directorul de vanzari al Acer Romania, Bogdan Iftemie, in cadrul unei conferinte de specialitate.

"Vanzarile de tablete cresc foarte puternic. In perioada ianuarie - august a acestui an s-au vandut 180.000 de tablete, fata de 90.000 de unitati in perioada similara a anului 2012. Piata tabletelor este una noua, entuziasta, unde consumatorii cumpara fara sa stie foarte bine ce si pentru ce cumpara. In schimb, vanzarile de calculatoare personale scad. Daca nu in acest an, sigur in 2014 vom vedea ca vanzarile de tablete le vor depasi pe cele de calculatoare personale", a spus Iftemie, potrivit Mediafax.

El a atras atentia ca explozia vanzarilor de tablete pune presiune pe costurile distribuitorilor, in conditiile in care pretul mediu al unui astfel de terminal se situeaza in jurul a 100 euro.

"Anterior, acesti distribuitori vindeau calculatoare personale, laptopuri, cu preturi medii mai mari decat ale tabletelor si incasau un comision mai mare. Acum tabletele sunt in trend si, pentru a-si acoperi costurile, distribuitorii trebuie sa vanda trei tablete pentru a acoperi cat incasau dintr-un calculator personal", a spus Iftemie.

In 2012, pe piata romaneasca s-au vandut 200.000 de tablete.

#vanzari tablete Romania, #vanzari calculatoare Romania, #piata electronice Romania, #distributie electronice , #tablete