Cadouri de Craciun: Care sunt cele mai bune tablete de pe piata

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 12:57
5236 citiri
Cadouri de Craciun: Care sunt cele mai bune tablete de pe piata

Nu exista activitate pe care tabletele de astazi sa nu o poata indeplini. Tabletele incep incet, incet, sa inlocuiasca PC-urile, laptopurile, consolele de joc, instrumentele grafice samd si in fiecare luna apar generatii tot mai sofisticate.

In termeni generali, tabletele de astazi au ecrane cu diagonala cuprinsa intre 7 si 13 inci. Totusi, aceste dimensiuni nu sunt standarde, limitele au devenit neclare, spre exemplu, cand Samsung a lansat smartphone-ul Galaxy Note 2, cu ecran de 5,5 inci.

Business24 a selectat cele mai bune tablete care sunt disponibile pe piata in acest moment.

Samsung Galaxy Tab 8.9

Samsung Galaxy Tab 8.9 se bazeaza pe aceeasi tehnologie folosita si pentru Galaxy Tab 10.1. Functioneaza tot cu sistem de operare Android, dar este mai usoara si cu ecran mai mic.

Tableta este ideala pentru lectura, pentru e-mail-uri si pentru navigare pe Internet. Tableta este peste BlackBerry Playbook 7 inci si Acer Iconia Tab A100 si ofera o experienta de vizionare video placuta.

Samsung Galaxy Tab 8.9 este ideala pentru cei care vor s-o foloseasca pentru cititul de carti electronice, dar in acelasi timp cauta si functii media extra.

Apple iPad 2

Timp de peste un an iPad 2 a detinut suprematia, stabilind un nou standar in industria tabletelor. Totusi, un an mai tarziu a aparut o alta versiune de iPad, care i-a furat din maretie, doar pentru a fi, la randu-i, inlocuita cu iPad 4.

Totusi, iPad 2 ofera inca o experienta de utilizare dorita de multi consumatori, avand avantajul unei librarii de aplicatii imense - iTunes si, bineinteles, beneficiind de un ecran de tip Retina Display.

iPad 2 este inca o tableta excelenta.

Samsung Galaxy Note 10.1

Ce-i mai bun la o tableta decat o tableta cu ecran mare? O tableta cu ecran mare, cu prodesor quad core si cu magicul S Pen, caren nu-i doar un stylus, ci un instrument cu multe niveluri de sensibilitate la presiune si cu posibilitatea de a executa o arie larga de comenzi.

In plus, aceasta tableta ofera alternativa adusa de microSD, pentru extinderea spatiului de stocare.

Amazon Kindle Fire HD

Amazon si-a construit faima pe baza faptului ca ofera consumatorilor sai produse cu valoare adaugata, care echivaleaza cu multe servicii, dar totodata ieftine. Brandul Kindle, cu un ecran HD, aduce simplitatea lumii e-book in arena tabletelor, cu spatiu dedicat pentru accesul la filme, jocuri, aplicatii si, evident, muzica.

Kindle Fire HD este o optiune foarte buna, mai ales pentru cei care cauta dispozitive din segmentul low cost.

Asus Transformer Pad Infinity

Asus Transformer Pad Infinity are tot ce si-ar putea dori un utilizator de la o tableta: o tastatura atasabila, ultima versiune de Android, o interfata simpla si multe porturi. Infinity este o tableta care se poate descurca cu orice sarcina.

Infity face parte din gama tabletelor premium.

Google Nexus 10

Unul dintre cele mai mari avantaje ale tabletei Google Nexus 10 este marimea ecranului sau. La 300 de pixeli per inci, este tableta cu cea mai mare rezolutie de pe piata, alaturi de tabletele Apple cu ecrane Retina.

Este o tableta puternica, cu procesor rapid, care chiar daca nu arata la fel de bine ca o tableta iPad, dar ofera calitatea unei tablete cu ecran mare, alaturi de experienta pe care o ofera universul Android.

Google Nexus 7

Are procesor quad-core si este primul dispozitiv care a operat cu Android Jelly Bean. Are ecran de 7 inci, ceea ce inseamna ca tableta poate fi tinuta cu o singura mana, si este perfecta ca dispozitiv pentru citit. Versiunea de 16GB costa doar 159 de dolari, ceea ce o transforma intr-una dintre cele mai dorite tablete low cost.

Microsoft Surface

Microsoft Surface are doua tipuri de tastatura, suport carduri SD si poate rula versiuni multiple de Windows, ceea ce transforma aceasta tableta intr-un instrument de lucru extrem de dorit de oamenii de afaceri.

Microsoft a facut treaba buna cu design-ul acestei tablete, demonstrand ca statutul de producator de software, pe care i-l acorda unii, poate fi si nejustificat.

iPad 4

iPad 4 este cea mai buna tableta cu ecran mare de pe piata. Are ecran Retina Display si, chiar daca este mai grea decat iPad 2, ofera o baterie puternica.

Experienta Android nu poate concura cu aplicatiile dedicate construite pentru aceasta tableta.

Noua tableta iPad ramane, deocamdata, creme de la creme pe piata de tablete.

iPad mini

iPad mini este cea mai buna tableta creata de Apple, mult peste Nexus 7 si Kindle Fire HD. Are toate calitatile tabletelor iPad: un ecran de ultima generatie, camera FaceTime HD si iSight si pana la 10 ore de autonomie a bateriei.

#top tablete 2012, #cele mai bune tablete, #tablete PC, #tablete android, #tablete Samsung, #tablete iPad , #Stiri Hardware