La ce va puteti astepta atunci cand faceti upgrade la o unitate SSD

Vineri, 07 Mai 2021, ora 17:02
669 citiri
La ce va puteti astepta atunci cand faceti upgrade la o unitate SSD
unitate ssd FOTO: unsplash.com

Daca aveti un computer lent sau care ramane fara spatiu, acesta poate fi frustrant si va poate incetini atunci cand incercati sa lucrati. In lipsa achizitionarii unui nou PC, aveti optiuni pentru upgrade-uri de disc care costa mult mai putin si va pot imbunatati semnificativ eficienta.

Una dintre consideratii atunci cand cautati sa imbunatatiti performanta computerului este utilizarea unui SSD. Sunt o alegere populara din mai multe motive, inclusiv faptul ca preturile au scazut in ultimii ani, facandu-le mult mai accesibile.

Avantajele SSD-urilor fata de hard disk-urile standard sunt unul dintre motivele pentru care se preconizeaza ca vor deveni cele mai populare dintre cele doua unitati. Potrivit Statista, SSD-urile au preluat in mod constant mai multe cote de piata de pe HDD-uri in ultimii ani. De exemplu:

  • Expeditii HDD 2015: 470 milioane fata de 105 milioane SSD-uri
  • Expeditii HDD proiectate pentru 2021: 330 milioane fata de 360 milioane SSD-uri

Care este diferenta dintre un HDD si un SSD?

Este important sa luati o decizie in cunostinta de cauza, atunci cand alegeti cel mai bun mod de a face upgrade la un computer sau laptop. Unele dintre diferentele cheie dintre un disc hard disk standard si o unitate SSD sunt:

  • Un SSD nu are piese in miscare, asa cum are un HDD, deci este mai silentios si, in general, rezista mai mult.
  • Un SSD foloseste cu aproximativ jumatate mai putina energie decat un HDD.
  • Un SSD este mai scump decat HDD, desi preturile scad constant, asa cum este tipic pentru tehnologie.
  • Capacitatea SSD este, in general, mai mica decat cea a HDD-ului, SDD-ul nefiind de obicei mai mare de 1TB pentru unitatile de dimensiuni notebook si 4TB pentru desktop-uri, in comparatie cu HDD la un maxim de 2TB pentru dimensiunea notebook-ului si un maxim de 10TB pentru desktop-uri.
  • Viteza SSD atat pentru timpul de pornire, cat si viteza de deschidere a fisierelor sunt mai rapide decat HDD-ul.

6 motive importante pentru a trece la SSD

Deci, la ce beneficii va puteti astepta daca faceti upgrade la o unitate solid-state? Iata cateva motive pentru care aceste dispozitive de stocare au devenit atat de populare in ultimii ani.

Viteza

Cea mai mare plangere pe care majoritatea oamenilor o au cu computerul este ca este prea lent. Acest lucru este valabil mai ales daca il aveti de cativa ani si hard disk-ul se umple. SSD-urile va pot oferi o crestere semnificativa a vitezei in mai multe moduri.

Timpul de pornire utilizand o unitate SSD este in medie de aproximativ 10-13 secunde, in comparatie cu 30-40 de secunde pentru un hard disk. Deoarece SSD-urile folosesc suporturi de stocare nonvolatile care stocheaza date persistente pe memoria flash SSD, viteza de copiere / scriere a fisierelor este si mai rapida.

Un alt avantaj al vitezei este timpul de deschidere a fisierului, care este de obicei cu 30% mai rapid pe SSD in comparatie cu HDD.

Speranta de viata

Va puteti astepta ca un SSD sa reziste de doua pana la trei ori mai mult decat HDD-ul. In general, sunt mai rezistente la socuri si uzura generala, deoarece nu contin piese in miscare care sa poata fi uzate sau deteriorate. Acest lucru le face, de asemenea, cea mai buna alegere pentru dispozitivele mobile, deoarece pot suporta loviturile si socurile normale mai bine decat o pot face hard disk-urile.

Mai putin zgomotos si mai rece

Ati auzit vreodata computerul dvs. "gandindu-se?" Sunetul acelui hard disk care se invarte nu va exista cu un SSD. Structura fara piese in miscare inseamna zero zgomot. De asemenea, disipa mai putina caldura decat HDD-ul, iar caldura poate avea un impact negativ asupra performantei computerului.

Mai putin consum de putere

Durata de viata a bateriei laptopului dvs. va fi mai buna cu SSD, deoarece consuma mai putina energie decat hard disk-urile mecanice. Aceasta inseamna ca, atunci cand calatoriti, veti avea mai mult timp inainte de a fi nevoie sa gasiti o priza.

Amprenta mai mica

Unitatile in stare solida sunt mai mici decat HDD-urile, ceea ce le face foarte versatile pentru a se potrivi tuturor tipurilor de dispozitive. De aceea, le veti vedea adesea folosite in tablete / laptopuri hibride, pentru a oferi putere de calcul, ocupand in acelasi timp mult mai putin spatiu decat un hard disk mecanic.

Rezistent la fluctuatiile de tensiune

SSD-urile au un circuit incorporat de pana de curent pentru a face copii de siguranta a datelor in caz de cadere de tensiune. Capacitatea lor de a monitoriza si ajusta fluctuatiile de tensiune inseamna ca documentul pe care tocmai ati petrecut doua ore scriindu-l va fi salvat intact, atunci cand experimentati o scadere a tensiunii. Unele SSD-uri vin, de asemenea, cu baterii care permit backup-ul datelor in cazul unei intreruperi a curentului.

Un computer lent poate insemna ore de frustrare, repornire constanta si timp pierdut. De ce sa suferiti cand un upgrade la SSD ar putea fi exact ceea ce aveti nevoie?

#SSD, #unitate ssd , #Hardware PC