Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

(P)

Ups-urile mentin calculatorul intr-o stare de functionare optima

Ups-urile mentin calculatorul intr-o stare de functionare optima
O sursa de putere neinteruptibila este un element vital pentru buna functionare a oricarui calculator personal sau laptop, deoarece asigura energia electrica in momentele in care sursa principala de curent electric nu este in stare de functionare.

Chiar daca sunt mai ieftine decat cele originale, ups-urile second hand sunt de mare ajutor micilor afaceristi, aflati la inceput de drum in domeniul in care isi desfasoara activitatea.

Acestea sunt aparate, mai precis, niste surse de alimentare, prin intermediul careia device-ul personal va lucra in cele mai bune conditii pret de cateva minute de la intreruperea furnizarii curentului electric.

In acest mod, utilizatorul va avea posibilitatea, de a salva, in timp util, datele sau fisierele care se afla in lucru la momentul caderii de tensiune, ori de a inchide calculatorul fara a-i provoca probleme majore.

Prin urmare, informatiile de stricta necesitate vor fi securizate, fara a exista riscul pierderii acestora.

Este conceput special pentru a face fata unei tensiuni de 220-230 de volti

In cazul ups-urilor second hand, comerciantii nu fac rabat la calitatea acestora, in ciuda preturilor ceva mai scazute, comparativ cu cele originale.

Specialistii IT care se ocupa de producerea lor le-au proiectat intr-un mod profesionist, pentru a alimenta diversi consumatori cu o tensiune nominala normala de 220-230 V.

Fiind prevazut cu un sistem de iesire tip sinus, dispozitivul permite o circulatie stabila a curentului electric si nu produce o incalzire exagerata a surselor de alimentare ale computerului sau laptopului.

Conexiunea la intrare se realizeaza, de obicei, prin intermediul unui USB sau serial.

UPS-urile performante au o putere de iesire mare

In momentul achizitiei unei surse de putere neinteruptibile, cumparatorii sunt sfatuiti sa consulte cu atentie caracteristicile tehnice ale produselor disponibile in magazinele de specitate, pe paginile de prezentare ale acestora sau pe eticheta produsului.

Acestia vor tine cont ca, atunci cand sursa le este livrata sau comandata de pe internet, sa verifice daca specificatiile produsului sunt compatibile cu cele ale calculatorului.

Pentru a nu avea surprize privind o functionare defectuoasa sau arderea acumulatorului, ups-ul comandat, indiferent ca este second hand sau original, trebuie sa se incadreze strict in parametric suportati de catre computer.

Totusi, in general, tipurile clasice de asfel de surse de alimentare au o putere de iesire de 650 de W, o tensiune de intrare care variaza intre 165 si 275 de volti si o frecventa de intrare de 50-60 Hz.

In situatia intreruperii curentului electric, un asemenea aparat de alimentare va permite device-ului sa realizeze un back up in maxim 8 minute.

Sursele de putere neinteruptibile se livreaza direct la domiciliul clientului in cel mai scurt timp cu putinta, intr-un ambalaj sigilat cu mare atentie, pentru a le proteja de eventualele zgarieturi sau defectiuni tehnice.

In cazul constatarii unor nereguli, clientul are dreptul de a returna produsul, de a lua altul in schimb sau de a i se returna suma platita.

Mare atentie la second hand

Cumparatorii trebuie sa fie atenti, in permanenta, la produsele contrafacute, in momentul in care isi propun achizitionarea unui ups second hand.

Pentru siguranta si garantia in timpul utilizarii acestuia, sursele neinteruptibile la mana a doua sunt conforme cu cele venite din fabricatie.

Asadar, produsele fake sunt foarte usor recunoscute dupa ambalaj, modul in care sunt inserate indicatiile tehnice pe eticheta sau ambalaj sau chiar prin urmarirea si analizarea review-urilor venite de la persoanele care au folosit dispozitive similare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2076 ori
Citeste mai multe despreups second hand