Zgonea: Legea cartelelor prepay si Legea Big Brother sunt urgente si necesare

Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 15:46
1443 citiri
Zgonea: Legea cartelelor prepay si Legea Big Brother sunt urgente si necesare
Foto: qmagazine.ro

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, considera ca Legea Big Brother (Legea 82/2012) si Legea cartelelor prepay sunt urgente si necesare pentru ca sistemul de siguranta nationala sa functioneze, potrivit lui CSAT urmand sa stabileasca daca legile vor trece intr-un ritm accelerat prin cele doua Camere sau prin asumarea raspunderii Guvernului.

"Eu consider ca cele doua legi sunt urgente si necesare pentru ca sistemul de siguranta nationala sa functioneze la parametrii cu care suntem obisnuiti. Suntem cea mai sigura si cea mai stabila tara din regiune (...) . Ele sunt rezultatul unor actiuni pe care le-au facut sistemele noastre de siguranta nationala pe baza unor legi pe care noi le-am votat aici. Daca nu le dai instrumente, ei nu au cum sa faca acest lucru. Eu cred ca sunt suficient de multi oameni capabili sa propuna un text care sa fie constitutional, dar care sa dea SRI, MAI, celorlalte institutii care sunt de siguranta nationala acele instrumente cu care sa isi faca treaba cu seriozitate. Eu am sustinut legea de la inceput si o sustin, pentru ca stiu ce inseamna", a declarat Zgonea la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Intrebat daca s-a discutat si in coalitie pe acest subiect, daca Parlamentul va corecta legea privind securitatea cibernetica sau daca va face o comisie speciala pe acest subiect, el a spus: "Nu. Vom merge pe aceeasi procedura. In functie de prioritati, de urgente, Guvernul si cei care sunt membri in CSAT (...) vor lua o decizie, pentru ca este o chestiune de siguranta nationala a statului roman si de credibilitate atat in structurile euro-atlantice, cat si in UE. Daca se va stabili ca prioritate sa mergem intr-un ritm accelerat prin cele doua Camere, vom merge asa. Daca se va stabili angajarea raspunderii Guvernului, vom merge pe acele principii. Legea cu privire la siguranta nationala s-a stabilit in CSAT, nu o stabilim noi. Acolo se stabilesc anumite forme. Legea cartelelor prepay, Legea Big Brother si celelalte sunt stabilite acolo, sunt facute de catre Guvern prin ministerele de specialitate si ele sunt propuse pentru Legislativ, care trece prin aceeasi formula".

El a aratat ca, din punct de vedere constitutional, exista si varianta angajarii raspunderii Guvernului pe acest pachet de legi, dar in opinia sa nu va fi aplicata, ci va fi procedura normala, pentru ca toate partidele doresc o dezbatere deschisa.

Valeriu Zgonea a estimat ca la finele lunii februarie trebuie sa fie aprobate aceste legi.

#Zgonea legea cartelelor prepay, #legea Big Brother , #Stiri Guvern