Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Copresedintii USR-PLUS Bucuresti vor propune aprobarea noului buget al Capitalei. Anuntul viceprimarului Tomescu

Copresedintii USR-PLUS Bucuresti vor propune aprobarea noului buget al Capitalei. Anuntul viceprimarului Tomescu

Copresedintii USR PLUS Bucuresti vor propune Biroului Municipal aprobarea de catre consilierii generali a noului proiect de buget, transmite viceprimarul Horia Tomescu, adaugand ca varianta rezultata in urma discutiilor este "cu 1 miliard mai aproape de realitate".

"In urma discutiei pe care am avut-o aseara cu primarul general si cu partenerii de coalitie, copresedintii USR PLUS Bucuresti vor propune Biroului Municipal USR PLUS Bucuresti aprobarea de catre consilierii USR PLUS a noului proiect de buget, in baza urmatoarelor argumente:

1. Varianta de buget rezultata in urma ultimelor discutii este mai aproape de realitate: cu 1 miliard mai aproape de realitate;

2. Este nevoie de un buget aprobat cat mai repede, pentru a putea primi transferurile pentru luna mai de la bugetul de stat;

3. Aprobarea acestui buget, in aceasta forma, este doar depasirea unui punct mort", arata viceprimarul, intr-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, primarul general si partidele care formeaza majoritatea in Consiliul General trebuie sa identifice solutii si sa urmeze un plan de "masuri concrete de echilibrare in mod real" a bugetului.

"Mai clar: trebuie sa identifice surse de venituri reale sau sa ajusteze cheltuielile, prioritizand ceea ce este esential pentru bucuresteni si pentru dezvoltarea orasului. USR PLUS sustine eliminarea risipei in cadrul companiilor municipale, a subordonatelor si limitarea cheltuielilor de functionare ale Primariei Generale. Consider ca am facut un pas important catre dialog si transparenta, insa aceasta abordare trebuie sa continue dupa votarea bugetului, asa cum si primarul general si partenerii de coalitie si-au asumat in cadrul discutiei cu noi", adauga sursa citata.

Tomescu subliniaza ca bugetul in varianta actuala "nu este inca unul realist" si isi exprima increderea ca prin rectificari bugetare succesive proiectia bugetara va fi adusa cat mai aproape de realitate.

"Pe termen mediu si lung, este evident ca nu putem continua asa. 'Reteta Firea' a adus orasul in faliment. Aprobarea acestui buget nu face decat sa castige timp, timp pe care coalitia de la Bucuresti trebuie sa il foloseasca pentru reforme reale si accelerate", arata viceprimarul.

El apreciaza ca actuala coalitie care ii ofera primarului Nicusor Dan majoritatea in Consiliul General "nu functioneaza asa cum ar trebui", iar angajamentele luate inainte de alegeri nu au fost respectate.

"Saptamana viitoare vor avea loc intalniri pentru a reaseza colabo ...citeste mai departe despre "Copresedintii USR-PLUS Bucuresti vor propune aprobarea noului buget al Capitalei. Anuntul viceprimarului Tomescu" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 277 ori