Un consilier al lui Iliescu este propus ministru al Culturii in Guvernul Grindeanu

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 18:26
1698 citiri
Un consilier al lui Iliescu este propus ministru al Culturii in Guvernul Grindeanu
Foto: Facebook/ Ionut Vulpescu

Ministru al Culturii inainte de numirea guvernului tehnocrat Ciolos, Ionut Vulpescu a detinut un prim mandat de 11 luni, iar marti a fost propus pentru functia de ministru al Culturii si Identitatii Nationale, in Guvernul Sorin Grindeanu.

Discret pe perioada in care a ocupat fotoliul de ministru, Vulpescu a parasit postul cu regretul ca nu va duce la bun sfarsit "proiectele de avengura" incepute.

In timpul mandatului sau de ministru al Culturii, Ionut Vulpescu a pornit negocierile pentru achizitionarea de statul roman a operei "Cumintenia Pamantului", fara a se intalni vreodata cu proprietarii ori reprezentantul acestora, a declarat pentru News.ro avocatul mostenitorilor, Bogdan Grabowski.

Primele oferte pentru sculptura lui Constantin Brancusi, evaluata in septembrie 2014 de o comisie organizata de stat la 20 de milioane de euro, au fost facute tot in timpul mandatului Vulpescu. Sumele inaintate de comisia de negocieri au fost de 1 milion de euro, 3,5 milioane de ...citeste mai departe despre "Un consilier al lui Iliescu este propus ministru al Culturii in Guvernul Grindeanu" pe Ziare.com

#Ionut Vulpescu ministrul Culturii Guvern Grindeanu, #Ionut Vulpescu ministrul Identitatii Nationale , #Stiri Guvern