Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UE a deblocat POSDRU. Platile catre Romania vor fi reluate

UE a deblocat POSDRU. Platile catre Romania vor fi reluate


Comisia Europeana va relua platile catre Romania in urmatoarele zile, pentru cererile de rambursare transmise in luna decembrie 2012, in valoare de 148 milioane de euro, cu aplicarea corectiilor financiare temporare de 25%, asa cum a fost agreat cu partea romana, informeaza Guvernul.

Comisia Europeana a suspendat Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) la inceputul lunii august 2012, ca urmare a deficientelor identificate de partea comunitara pentru perioada 2009 - 2011.

In cursul anului 2013, auditorii Comisiei Europene vor efectua alte doua misiuni de verificare pentru POS DRU, in scopul ridicarii corectiilor financiare temporare de 25% aplicate cheltuielilor pe care Romania le va solicita Comisiei Europene pentru rambursare.

Autoritatile romane vor informa direct beneficiarii proiectelor POSDRU cu privire la reluarea platilor, precum si cu privire la calendarul actiunilor din acest an.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2286 ori