Tomac: Senatul a adoptat tacit reducerea numarului de parlamentari la 300. Corect ar fi sa intre la vot final in Camera

Luni, 24 Septembrie 2018, ora 09:36
1096 citiri
Tomac: Senatul a adoptat tacit reducerea numarului de parlamentari la 300. Corect ar fi sa intre la vot final in Camera
Foto: Facebook/Eugen Tomac

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a cerut ca initiativa privind reducerea numarului de parlamentari la 300, adoptata tacit de Senat, sa fie votata si in Camera Deputatilor, apreciind ca actuala putere are "ocazia de a demonstra ca nu doar mimeaza preocuparea fata de respectarea vointei poporului".

"Senatul Romaniei a adoptat reducerea numarului de parlamentari la 300. Initiativa legislativa a PMP privind reducerea numarului de parlamentari la 300 a fost adoptata tacit de catre Senat.

In plina campanie pentru un nou referendum, iata ca este posibil sa punem in aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numarului de parlamentari la 300. Chiar daca tacit, chiar daca atat de tarziu", a scris Eugen Tomac pe Facebook.

El a mai afirmat ca actuala Putere "are acum ocazia de a demonstra ca nu doar mimeaza preocuparea fata de respectarea vointei poporului exprimata prin referendum, ci chiar o face".

"Corect ar fi ca saptamana viitoare sa avem pe ordinea de zi, in plenul Camerei Deputatilor, aceasta initiativa legislativa pentru a da votul final pentru adoptarea acesteia.

Abia atunci vor fi credibili in mesajele pe care le transmit zilele acestea referitoare la referendumul convocat pentru 6-7 octombrie", a conchis liderul PMP.

La referendumul organizat in anul 2009, 77,78% dintre alegatori s-au pronuntat in favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numarului de parlamentari, prezenta fiind de 50,95%.

Citeste si

PMP spune ca si PSD trebuie sa respecte acum decizia CCR si sa reduca numarul de parlamentari la 300Romania are 588 de parlamentari - peste media din UE. Vezi cine ne mai intrece ...citeste mai departe despre "Tomac: Senatul a adoptat tacit reducerea numarului de parlamentari la 300. Corect ar fi sa intre la vot final in Camera" pe Ziare.com

#senatori adoptat numar parlamentari, #scadere numar parlamentari , #Stiri Guvern