Taubman: Romania isi are viitorul sub propriile picioare, pentru urmatorii 100 de ani, prin energie

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 14:36
1790 citiri
Taubman: Romania isi are viitorul sub propriile picioare, pentru urmatorii 100 de ani, prin energie
jurnalul.ro

Fostul ambasador american la Bucuresti Nicholas Taubman a declarat, vineri, la Bucharest Forum 2014, ca Romania poate fi un punct important pe drumul matasii si poate fi un generator de energie pentru aceasta regiune, precizand ca romanii au "mostenirea si viitorul sub picioare", prin energie.

Nicholas Taubman ca a fost rugat sa vorbeasca despre investitiile straine in tara noastra si a precizat ca s-au schimbat foarte multe lucruri, in cei sase ani de cand si-a incheiat mandatul de ambasador al Statelor Unite in Romania, potrivit Mediafax.

"Romania isi are mostenirea si viitorul sub propriile picioare, si este ceva ce nu cred ca cetateanul obisnuit realizeaza, dar are aceasta mostenire aici, acum, pentru urmatorii o suta de ani, si aceasta este energia", a declarat Nicholas Taubman, referindu-se la explorarile Exxon din Marea Neagra.

El a precizat ca stie, potrivit unor surse de incredere, ca peste 25 trilioane metri cubi de gaz se afla in aceasta zona, fiind vorba despre o cantitate care ajunge pentru urmatorii o suta de ani.

#Nicholas Taubman fost ambasador, #investitii straine romania , #Stiri Guvern